2016 Kutlu doğum ana teması olan “Hz. Peygamber, Tevhid Ve Vahdet” konulu konferans Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezinde yüzlerce kişini katılımıyla gerçekleşti. Kutlu doğum programı Abdülhamithan ve Ulu Camii görevlilerinin okuduğu salatü selamlarla başladı. Salondaki protokol ve tüm misafirlerde ayakta hep bir ağızdan salatü selama eşlik ettiler. Programın açılış Kur’an tilavetini Şeyhadil Camii İmam hatibi Ali Sarıkaya okudu.

Burada bir selamlama konuşması yapan Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher Kur’ana ve Sevgili peygamberimizin öğretisine baktığımızda onu iyi algılayamadığımız veya anlayamadığımız gerçeğinin gözüktüğünü söyledi. Müftü Gevher konuşmasında Hz. Kur’an-ı iyi anlayıp, Allahın emirlerine saygı, yarattıklarına şefkat ve merhamet gösterdikçe içinde bulunduğumuz buhrandan kurtulacaklarını ümit ettiğini belirtti.



Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher, “ Öyle bir din, öyle bir Peygamber, öyle bir Kur’an elimizde var ki, insanların bir birini sevmemesi, incitmesi asla mümkün değil. İnsanların birbirlerine haset etmesi, çekiştirmesi, gıybet etmesi tiksindirici bir vasıf olarak Müslümanlara en güzel bir şekilde anlatıyor. Ama maalesef Müslümanlar Allahü Ekber diyerek birbirlerini öldürüyor kanlarını dökmede bir beis görmüyorlar. Hâlbuki bir insanı öldürmek, bütün insanlığı öldürmek gibi, bırakın öldürmeyi kalp kırmayı, haset etmeyi yasaklayan bir dinin mensupları böyle olmamalı. Bu gün İslam alemi içerisinde bütün eksikliklerimizle birlikte ayakta isek bunun Hz. Peygamber sevgisine bağlı olduğunu düşünüyorum. İnşaAllah geleceğimiz daha güzel olacak.”



Programda Diyanet İşleri başkanlığınca hazırlanan 2016 yılı Kutlu doğum sinevizyonu gösterimi ardından konuşmasını yapmak üzere sahneye gelen Diyanet İşleri başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. MehmetÜnal, “Hz. Peygamber, Tevhid Ve Vahdet” konulu konuşmasında Kutlu doğumu bir yarış olarak görüp kutlamanın yanlışlığına değindi. Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Ünal, "Sadece bize Kur'an yeter" düşüncesinin sakat bir düşünce olduğunu söyledi. Prof Ünal konuşmasında; “Sadece bize Kur'an yeter düşüncesi sakat bir düşüncedir. Evet Kur'an bizim temel kitabımızdır ama Peygamberimizin öğretileri, onun öğrettiği bizim için en temel ilkedir. Kur'an bize onu söylüyor. Elbette Peygamberin hayatında Kur'an temel ilke olmuştur. Temel davranışlarıyla alakalı onu yönlendiren ilkeleri Kur'an'dan almıştır ama Peygamber Kur'an dışında da vahiy almıştır. Kur'an dışında da peygamber, ibadetlerin detaylarıyla bu noktada dinin değerleriyle alakalı bütün ne kadar detay varsa onları Cebrail kendisine almış getirmiş. Ona göre peygamberde ashabına ve ümmetine bunu tebliğ etmiştir. Sünneti bu mahiyette öğrenmemiz, yıllık bu manada kendimizi gözden geçirmemiz lazım gelir."
 


Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ünal’ yöresel bakır tepsi hediye etti. Kutlu doğum haftası dolayısıyla düzenlenen Şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Vali Mustafa Hakan Güvençer, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yabanoğlu tarafından hediye takdiminde bulunuldu. 



Yarışmada ilk üç dereceye giren Şiir ve kompozisyonun öğrencilerin sahnede okuması ardından program, misafirlere İl Müftüsü Muhammed Gevher elinden gül ve kitap takdimiyle son buldu.

HABER-KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN

Editör: Haber Merkezi