Kütahya İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi 1989 Yılı Mezunları, 7. Geleneksel Buluşmasını Kahramanmaraş’ta gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş Ekonomik Sosyal Siyasi ve Kültürel Politikaları Araştırma Merkezi (KAPAM) Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Azkara’nın evsahipliğinde gerçekleşen buluşmada, Türkiye’nin farklı illerinden aileleriyle birlikte gelen misafirler Kahramanmaraş’a hayran kaldılar.

Üç gün boyunca Kahramanmaraş’ın güzelliklerini keşfetmeye çalışan konuklar,  Tarihi Uzunoluk Çeşmesi, Uzunoluk Hamamı, Kurtuluş Müzesi, Sütçü İmam Anıtı, Atatürk Meydanı, Çukur Hamam, Kale Dibi, Taş Medrese, Ulu Cami, Dondurma Müzesi, Kapalı Çarşı, Hışır Han, Demirciler Çarşısı, Mutfak Müzesi, Üdürgücü Konağı, Sarayaltı Bölgesi, Germanica Mozaikleri, Yedi Güzel Adam Müzesi, Taş köprü, Kılavuzlu Su Sporları Merkezi, Pınarbaşı Bölgesi, Onikişubat Yürüyüş ve Bisiklet Yolu, Başkonuş, Andırın Asma Köprü, Döngele Tatlı-Su Termal Tesisleri, Abdülhamit Han Cami ve Teras’ı ziyaret ettiler. 

Havasına, suyuna, tarihine yaptıkları yolculukla hayran kalan konuklar, Maraş Mutfağının muhteşem lezzetlerini tattıktan sonra Kahramanmaraş’ın mutlaka gastronomi şehri olması gerektiğine vurgu yaptılar.

Konuklar gezi programının ardından çektikleri video ile Kahramanmaraş’la ilgili düşüncelerini de aktarıp, sosyal medyada paylaştılar.

Antalya’dan katılan Duran Karaca, tekrar geleceğini ifade ederek: “Gezi programımızdan çok memnun kaldık. Dolu dolu bir programdı. Yeni tatlar, yeni yerler keşfettik. Özellikle gezdiğimiz müzelere hayran kaldık. Tekrar gelmeyi istiyorum” dedi.

Malatya’dan Sebahattin Kocaağa; “Başta İbrahim beye güzel evsahipliğinden dolayı teşekkür ediyorum. Kahramanmaraş’a gelmeden önce bu kadar güzel bir şehir olduğunu bilmiyordum. Daha küçük, dağları çıplak bir şehir bekliyordum. Ancak gezdikten çok güzel bir şehir olduğunu keşfettik” dedi.

Hatay’dan Yakup Karasoy; “Ben Kahramanmaraş’a daha önce birkaç kez gelmiştim ancak bu kadar detaylı bir şekilde gezme şansım olmamıştı. Çok güzel bir gezi, İbrahim Beye çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Rize’den katılan Kenan Şişman; “Ülkemizin her köşesi güzel ancak Kahramanmaraş’a bir başka güzel şehir. Ben Kahramanmaraş’a gelirken kafamda farklı resim vardı. Resim çok farklı çıktı. Kahramanmaraş gerçekten de gezilmesi görülmesi gereken çok güzel bir şehir. Bu güzel şehri bize tanıma imkanı sunan İbrahim Beye çok çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Kayseri’den Nafiz Alçay; “Arkadaşlarımızın da söylediği gibi Kahramanmaraş gerçekten çok güzel bir şehir. Güzel zaman geçirdik.

Arkadaşlar sizleri bir serçenin gözyaşı kadar seviyorum. Niye bu kadar az derseniz, serçeler ağladıktan sonra ölürler” diye konuştu. 

Aksaray’dan Niyazi Alçay;  “Hakikaten arkadaşlarımın da söylediği gibi Kahramanmaraş’ı biz böyle beklemiyorduk. Kahramanmaraş bizi Sütçü İmam’ın Fransızları şaşırttığı gibi şaşırttı doğrusu. Cennet vatanın cennet köşesindeyiz. Buraları görmenin büyük bir şans olduğunu düşünüyorum. Tarih, kültür, doğa ne arasan var. Ama ne yazık ki, bu şehri tanıtamamışlar. Buradan da idarecilere sesleniyorum, lütfen şehrinizi tanıtın, bu güzellikler saklı kalmasın. Ülkede yaşayan herkesin mutlaka gelip buraları görmesini arzu ediyorum” dedi.

İzmir’den Eşref Ertaş; “Kahramanmaraş hakkında ben de yanılmışım. Daha sönük bir şehir bekliyordum. Enerjisi yüksek müthiş bir şehirle karşılaştık. İyi ki gelmişiz” ifadelerini kullandı. 

Katılan tüm arkadaşlarına teşekkür ederek konuşmasına başlayan gezinin mimarı İbrahim Azkara da; “Bizleri onurlandırdınız, Şehrimiz hakkındaki izlenimlerinizi güzel sözlerle ifade etmeniz tabi bizleri çok mutlu etti. Sizleri memnun edebildiysek ne mutlu bana. Vakit ayırıp, geldiğiniz için teşekkür ediyorum, inşallah sizleri tekrar şehrimizde ağırlamayı isterim” diye konuştu.

Şehir turunun daha güzel geçmesinde emeği geçenlere de teşekkür eden Azkara:  “Gemenica Antik Kent Mozaiklerini gezimiz sırasında bize eşlik eden İl Kültür ve Turizm Müdürü Seydihan Küçükdağlı’ya, Mutfak Müzesi ziyaretimizde Dulkadiroğlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Murat Akkurt’a, Üdürgücü Konağı ziyaretimizde Sorumlu Müdürü Alperen Ünal’a ve Kılavuzlu Su Sporları Merkezinde biz tekne turu yapma imkanı sağlayarak konuklarımızın güzel zaman geçirmesini sağlayan İl Gençlik ve Spor Müdürü Ali İhsan Kabakçı’ya teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi