6-9 Kasım 2014 tarihleri arasında Kahramanmaraş Kafum Fuar Merkezi’nde düzenlenecek olan fuarın ana hedefi yurtiçindeki sektör üreticilerini alım heyetleri ile bir araya getirip, sektörel bazda ticari bir platform oluşturmak. Tarım makineleri ve teknolojilerinden, hayvancılık teknolojileri ve süt endüstrisine tohumculuktan, örtü altı yetiştiricilik ve modern meyveciliğe, fide ve sera teknolojilerinden, sulama sistemlerine, gübreden zirai ilaca, projelendirme ve ambalajlamaya kadar geniş bir katılımcı profilini kapsayan KTF 2014, sektöre hareket getirme iddiasıyla düzenleniyor.

   Yaklaşık 30 bin ziyaretçiyi ağırlama hedefinde olan fuar, ECR Fuarcılık tarafından Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü iş birliği ile gerçekleştirilecek. Fuarın tanıtım çalışmalarına kentte tarımla ilgili birçok kurum kuruluşun katılımı ile gerçekleştirilen İl Tarım Bileşenleri Toplantısı’na başlandı. Toplantıya kentte faaliyet gösteren tarım ile alakalı oda, birlik ve dernek yöneticilerinin yanı sıra Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve özel sektör temsilcileri katıldı.

   ECR Fuarcılık Yöneticisi Ümit Vural; tarım makineleri ve teknolojilerinden, hayvancılık teknolojileri ve süt endüstrisine tohumculuktan, örtü altı yetiştiricilik ve modern meyveciliğe, fide ve sera teknolojilerinden, sulama sistemlerine, gübreden zirai ilaca, projelendirme ve ambalajlamaya kadar geniş bir katılımcı profilini kapsayan KTF 2014’ün tarımsal sanayi alanına hareket getirmek için düzenleneceğini dile getirdi. Ayrıca Kahramanmaraş’ın yatırım ve teşvik bakımından 5’inci Bölgede yer alıyor olmasını bir avantaj olarak gören Vural, bölgeye tarım konusunda yatırım yapmak isteyen firmalar için fuarın uygun fırsatlar sunabileceğini kaydetti.
Editör: Haber Merkezi