Uluslararası sivil toplum kuruluşu SPARK ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Atölye Gençlik Topluluğu işbirliğinde Sosyal Bilimler Lisesi Müdür Yardımcısı Özlem Uğur, Öğr. Gör. Şerife Durna, Dr. Tülay Aydın, Av. Emine Nalçacı ve SPARK yetkilileri Kadınlar Günü çerçevesinde gençler ile bir araya geldi. Kahramanmaraş’ın önde gelen başarılı akademisyen ve iş kadınları 150 öğrenciyle hayat tecrübelerini ve yaşadıkları zorlukları paylaştı.

Eğitimlerine devam eden lise ve üniversite öğrencilerine ilham vermek amacıyla düzenlenen söyleşide, kadın hakları ve Dünya Kadınlar Gününün öneminden bahsedildi. Kız çocuklarının eğitimine başarıyla devam etmesinin ve sonrasında başarılı olmak için gayret göstermeleri gerektiği ifade edildi. Aynı şekilde, Kadınlar Gününün asıl amacının kadına yönelik şiddetin önüne geçmek olduğu dile getirildi. Programa katılan gençler, hakları konusunda bilinçlendiklerini, başarı öykülerinden ilham aldıklarını ve eğitimlerine kararlılıkla devam edeceklerini ifade etti.

SPARK Hakkında: SPARK; Ortadoğu, Kuzey Afrika ve Sahra-altı Afrika’daki 14 bölgede faaliyet gösteren bir uluslararası sivil toplum kuruluşudur. SPARK kurulduğu 1994’ten bu yana bu bölgelerdeki gençlerin geleceğini inşa etmesine yardımcı olmaktadır. SPARK Türkiye, hem Türk hem de Suriyeli girişimcilerin iş planı geliştirme, eğitim ve finansmana erişimi konularında destek sağlıyor. Benzer şekilde, Türkiye’deki yüksek eğitim ve mesleki eğitim kurumlarıyla yürüttüğü işbirlikleri sayesinde Suriyeli sığınmacılara ve Türk gençlerine yönelik eğitim desteği sunuyor. Gençlere sağlanılan eğitim desteğiyle, iş dünyasının ihtiyaçlarını karşılama ve Suriye’yi yeniden inşa edecek insan kaynağını güçlendirme hedefleniyor.

Editör: Haber Merkezi