Konuyla ilgili basın toplantısı yapan Tebessüm Eğitim Kültür Çevre ve Dayanışma başkanı Cevdet Alperen ;

"AB projesi kapsamında   Litvanya ve Bulgaristan dan  ülkemize ve şehrimize   gelen misafirlerimize hoş geldiniz diyorum.Sizleri Şehrimiz Kahramanmaraş’ta ağırlamaktan şeref duyarım.
   
Değerli basın mensuplar,kıymetli misafirler sizler de hoş geldiniz.  AB bakanlığı Ulusal Ajans  Gençlik Programı kapsamında 2015 başvuru döneminde  yapmış olduğumuz  girişim neticesinde  Tebessüm Eğitim Kültür,Çevre ve Dayanışma  Derneği olarak  gençlik değişimleri kapsamında "Orda bir köy var uzakta" adlı programı yürütmekle görevlendirildik.


   
Tebessüm Derneği  olarak, Katılımcı Ekiple birlikte  Türkiyenin  müzakere heyetinin birer üyesi olduk.
   
Bilindiği gibi Ulusal Ajans  AB sürecinin milletimize yansıdığı noktadadır. Bu projelerle bir yandan  AB standartlarını yakalama süreci hızlanıyor, diğer yandan insanımıza  AB ülkelerinin yolu açılıyor.
 
Gençlik çalışmaları, insanımızın Avrupa lı akranları ile  yurt dışında ortak çalışmalar yapmak hedeflidir. Aynı zamanda  AB ülkelerinin insanlarını ülkemizde misafir ederek kültürümüzü,misafirperverliğimizi ve başarılarımızı  tanıtmaya  yöneliktir..
    
Bu programların sivil toplum kuruluşlarınca yapılması; tüm vatandaşları sürecin  aktörü haline getirmektir. Yani , sorumluluğu millet olarak paylaşmak olarak telakki ediyoruz.
   


Ulusal Ajans Programları sayesinde  Ülkemiz ile Avrupanın birbirine  yakınlaşmasının sağlanmak istendiği  açıktır.  Aynı zamanda bu projeler sayesinde  Avrupanın  Ülkemize karşı ön yargılarının  kırılması sağlanacaktır. Biz AB ülkeleri ile Ortadoğu ülkeleri arasında bir köprüyüz.  Bu topraklar büyük medeniyetlere beşiklik yapmıştır. Avrupalılar bizi mutlaka iyi tanımalıdır.
   
Elbette ,aynı kültür ve inancın  insanları değiliz.Tarihimiz,geleneklerimiz,yaşantımız farklı olabilir. Ancak küçülen dünyada insanlar mutlaka  bir yerlerde karşı karşıya geleceklerdir.
  
Bizim bir Yunus Emremiz Var. O diyor ki

“Gelin tanış olalım,İşi kolay kılalım ,Sevelim sevilelim,Dünya kimseye kalmaz.”

İnsanlık adına  ihtiyaç duyulan diyalog ve barış ikliminin  yakalanması için bu projelerin  ciddi katkıları olacağı şüphesizdir.
  
Kahramanmaraş Tebessüm Eğitim Kültür Çevre ve Dayanışma derneği olarak biz , Litvanya ve Bulgaristan dan  gelen siz değerli misafirlerimiz;  Avrupa da  ve ülkemizde yepyeni dostluk köprüleri ve iletişim kanalları inşaa edeceğiz.
   
Bu kararlılık içinde  hareket ederek  Projemize destek verip buralara kadar gelmeniz den  dolayı tekrar teşekkür ediyorum.
  
Sizden isteğimiz buralarda gördüğünüz barış ,sevgi ve huzur ortamını başta anne babalarınıza,kardeşleriniz  ve okul arkadaşlarınıza anlatarak Ülkemizin gönüllü elçisi olmanızdır.

Önce bir insan olarak biz sizi,sizde bizi seveceksiniz. Hepimiz bir insan evladıyız.  Gelin bugün başlayalım. Dünyada insanların birbirini öldürmesi için  değil,birbirinin yaşatılması için gayret gösterelim." Dedi.

Editör: Haber Merkezi