Ülke ekonomisi ve tarım sektörünün gelişmesinde önemli bir paya sahip olan hayvancılığın geliştirilmesi, il sınırlarımız içerisinde bulunan mera, yaylak ve kışlaklarda otlayan hayvanlarımızın hijyenik ortamda su ihtiyaçlarının sağlanması, önemi gittikçe artan içme suyunun daha ekonomik kullanılması, hayvan yetiştiricilerimizin işlerinin kolaylaştırılarak zamandan tasarruf sağlanması, dengeli beslenmenin elzem unsurlarından olan hayvansal ürünlerin artırılarak daha ucuz ve daha kaliteli hale getirilmesine katkıda bulunulması,  hayvansal ürünlerin daha ari hale getirilmesi için İl Müdürlüğü olarak İlimiz sınırları dahilinde bulunan mera, yaylak ve kışlaklara konulmak üzere sıvat yapılıp ihtiyaç halinde hayvan yetiştiricilerine dağıtılmaktadır.

Meralarımızın daha ekonomik ve etkin kullanılması için İl Müdürlüğü olarak mera ıslah çalışmaları yapmaktayız. İlimiz genelinde ıslah çalışmaları olarak 20.000 da alanda ıslah çalışmaları tamamlanmış olup, 3327 da alanda devam etmekle birlikte 2016 yılında İlimiz Türkoğlu ilçesi Kuyumcular Mahallemizde 482 da alanda yapacağımız mera ıslah projesi Bakanlığımızca kabul edilmiştir. Yine ıslah çalışmaları kapsamında 2373 da alan geçmiş yıllarda ve 2015 yılında ise 1733 da alan yine ihale ile ıslah amaçlı kiraya verilmiştir. 

2015 yılında meralarımıza 15300 kg fosforlu gübre, 17000 kg azotlu gübre atılarak; meralardaki aşırı otlatma baskısının azaltılması için çiftçilerimize 9000 kg fiğ yem tohumu ile 3800 kg yonca yem tohumu dağıtılmıştır. İnşaallah bundan sonraki yıllarda da imkânlar ölçüsünde sıvatların hayvan yetiştiricilerimizin hizmetine sunulması ve meralarımızın ıslahı ve amenajmanı çalışmalarına devam edilecektir. 

Bu çalışmaların bir parçası olan sıvat dağıtımı bundan önceki yıllarda toplam 300 adet dağıtılmış olup; bu yılda da il ve ilçelerimizde bulunan hayvan yetiştiricilerimize 336 adet dağıtılarak hizmete sunulmuştur.  

Hizmete sunulan sıvatların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığının kontrolleri de her yıl, İl Müdürlüğümüz personelleri tarafından yapılacaktır. Bu bağlamda dağıtılan sıvatların İlimiz hayvan yetiştiricilerine hayırlı olmasını temenni ediyoruz .

Editör: Haber Merkezi