Kurucusu olduğu derneğe tekrar başkan seçilen Kibar Özdemir; “KAGİD benim çocuğum gibi, benim ellerimde doğdu” dedi.

Kahramanmaraş Kadın Girişimciler Derneği Genel Kurulu Kocabaş Konağı'nda gerçekleşti. Genel Kurula kadar başkanlık görevini yürüten Şehir Plancısı Hatice Koç, yoğun işleri nedeniyle tekrar aday olmadı. Hatice Koç ve üyelerin isteği üzerine Derneğin Kurucu Başkanı Kibar Özdemir, aday oldu.

Sabahat Küpelikılıç'ın Divan Başkanlığını yaptığı Genel Kurulda Kibar Özdemir Başkan seçildi.

Hatice Koç, yaptığı konuşmasın da derneğe bu güne kadar emeği geçen herkese teşekkür etti şunları söyledi; “Biz bu derneği Kibar Hanım ile birlikte kurduk. Bu dernek bizim bebeğimiz. İşlerimin yoğunluğu nedeniyle başkanlık görevime devam edemiyorum. Bu derneğin öksüz yetim kalmasını istemedim ve Kibar Hanım'a sahipsiz bırakmaması konusunda rica ettim. Kendisi de sağolsun kabul etti. Bu gün burada Kibar Hanıma çocuğunu emanet ediyoruz. Geçmişte olduğu gibi yine güzel işlere imza atacağına inanıyorum” dedi.

KAGİD çatısı altında bulunan kadınların hep kazançlı çıktığını söyleyen Hatice Koç, Kibar Özdemir'e başarılar diledi.


Kibar Özdemir ise; konuşmasına Hatice Koç'a teşekkür ederek başladı ve kendisi de dernek çatısı altında bulunan kadınların her zaman kazançlı çıktığını yineledi.

Özdemir, gerilere giderek kısaca derneğin kuruluş hikayesini anlattı ve bir an ortam duygulu bir atmosfere büründü.

Derneğin kuruluş amacının girişimci kadın ruhunu öne çıkararak ekonomik özgürlüğünü sağlamak olduğuna dikkat çeken Özdemir; “Ekonomik özgürlük bir çok özgürlüğü beraberinde getirir. Gerek siyaset, gerek iş, gerekse de düşünce anlamında. Özellikle de ekonomik özgürlük kişiye özgüven kazandırır.

Benim amacım aslında derneği gençlere bırakmaktı. Koltuğa yapışıp kalmak bana göre değil. Ama görev yine bana düştü. Bu bir toplumsal sorumluluktur. Hep birlikte el ele verip tıpkı eski günlerdeki gibi başarıyı yakılacağımıza inanıyorum. Sayımızın her geçen gün artması en büyük temennim.

İcra atlarımızla gündeme geleceğiz. Genel kurulumuz üyelerimize ve tüm kadınlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Genel kurulun ardından üyeler birlikte akşam yemeğinde eşliğinde sohbet edip özlem giderdiler.


Başkan Kibar Özdemir'in Yönetim Kurulu listesi ise şu isimlerden oluşmakta;

Sefa Tüten,

Halime Danacı,

Ayça Timarcıoğlu,

Feyza Küçükdağlı,

Mehtap Koçak,

Mukaddes Çakmak.


Editör: Haber Merkezi