(Kaböder)Kahramanmaraş Böbrek ve Diyaliz Hastaları Derneği ve Kahramanmaraş Dostluk Grubu Birlikte düzenledikleri Organ Bağışı Etkinliği ile Otuz Hemşehrimizin Organlarını Bağışlamasına aracılık etmişti.

Kaböder ve Dostluk Grubu Kahramanmaraş Diyaliz Merkezinde Tedavi görmekte olan hastaları ziyaret ederek Eğitimci-Yazar Cevdet Alperen in Kitabını hediye ettiler.

Ziyarete Kahramanmaraş il Sağlık Müdürü Dr.Murat Coşkun,Onikisubat Ilcesi Onikişubat Belediyesi Engelliler Komisyonu Başkanı Muhammed Mustafa Doğru, Eğitimci-Yazar Cevdet Alperen, Kaböder Başkanı Hanifi Çöplü, Yardımcısı Harun Reyhan, Dostluk Grubu Yönetim Kurulu Üyeleri Abdurrahman Akbaba ile Nazan Tepebaşı Darendeli,  Gülay Tartıcı ve Berrin Sait katıldılar.



Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Murat Coşkun: '' Kaböder  Derneğimiz Yönetimi ve Dostluk Grubu Üyelerimizle Diyaliz Merkezinde hastalarını hem ziyaret ettik, hem de organ bağışı ile ilgili halkımızda farkındalığı arttırmak adına biz organlarımız mirasımızdır diyerek. Tüm milletimizi organ bağış kampanyasına katılmalarını tavsiye ediyorum.'' diye konuştu.

Geçtiğimiz Yıl ‘’Maksat İyilik olsun’’ düsturu ile kurulan ve ilimizde bir çok hayırlı ve güzel çalışmaya imza atan Kahramanmaraş Dostluk Grubunun Başkanlığına getirilen Abdurrahman Akbaba ise yaptığı kısa açıklamada şunları söyledi’’ Hastalarımızı ziyaret etmek bir nebze olsun onlara moral desteği olmak ,kamuoyunun organ bağışı noktasına dikkatlerini çekmek içindir. Organ bağışı bu hastalarımız için olmazsa olmazdır. Bu konunun halkımıza daha iyi anlatılarak konunun ciddiyeti ile kampanyanın üst seviyelere çıkarılmasını sağlamaktır,  temennimiz ve çalışmalarımız bu noktadadır’’ diyen Akbaba sözlerini şöyle tamamladı’’organ bağışı ile hasta insanlarımızın yaşam umutlarının çoğalması ve Hayat bekleyen Can’lara Umut olmaktır.Bu konuda Gayretli çalışmaları ile tanıdığımız Kaböder derneğimizle Özel idare iş merkezinde düzenlediğimiz Organ Bağışı kampanyamızda çoğunluğu üyelerimiz olmak üzere otuz(30) hemşehrimizden Organ Bağışı alınmıştır. Hedefimiz bu sayıyı Kırkaltı(46) rakamına ulaştırmaktır’’dedi.

Kaböder Başkanı Hanifi Çöplü ise şunları söyledi’’ Biz Dernek olarak Kahramanmaraş’taki Böbrek ve Diyaliz Hastalarımızın her türlü sorunları ile yakından ilgilenmeye gayret ediyoruz. Bugün ilimizde Yaklaşık bin hastamız diyaliz tedavisi görmektedir, Çalışmalarını takdirle izlediğimiz Kahramanmaraş Dostluk Grubumuzla birlikte gerçekleştirdiğimiz kampanya çerçevesinde otuz(30) vatandaşımızdan bağış aldık, bu rakam ilimizde tek seferde alınan en büyük bağıştır.Ben Dostluk Grubu üyelerimize ve Organ Bağışı yapan kardeşlerimize ,Sağlık il Müdürlüğümüze, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğimize, Halk Sağlığı il Müdürlüğümüze, Büyükşehir, Onikişubat ve Dulkadiroğlu  Belediyelerimize ve halkımıza çok teşekkür ediyoruz’’ dedi.



Ziyaret sırasında Hastalarla sohbet ederek durumlarını soran  İl Sağlık Müdürü Dr.Murat Coşkun ise hastalardan aldığı, “Hastanede doktorlar bize çok iyi bakıyor” cevabı ile mutlu oldu.

Ziyaret esnasında hastalara Eğitimci-Yazar Cevdet Alperen'in kitabını hediye eden Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Dr.Murat Coşkun, daha sonra hasta refakatçileri ile de bir süre sohbet ederek bilgi alışverişinde bulundular.

Kahramanmaraş Diyaliz Merkezinde Kahramanmaraş Organ Nakli Koordinatörü Uzm.Dr. Mehmet Ali Düzkale  ve Uzm.Dr.Ömer Bilginer Katılımcıları Bilgilendirdiler.

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürü Dr.Murat Coşkun Dostluk Grubu Üyelerine ve Kaböder Üyelerine bu anlamlı çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.

Editör: Haber Merkezi