Kültür ve Sosyal İşleri Dairesi Başkanı Kabakcı, üniversiteye kayıt için gelen öğrencileri karşılamada yaptığı açıklamada:

“Kahramanmaraş’ımız açısından Sütçü İmam Üniversitesi bizim için çok önemli. Çünkü şehrimizin tek üniversitesi. Tıp Fakültesi başta olmak üzere diğer birimleriyle memleketimize, milletimize hizmet vermekte. 2 bin 500’ü aşkın personeli var ve bunun yaklaşık 1500 tanesi akademisyenlerden oluşuyor. İnşaallah artarak devam edecek.

Bizler Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi olarak Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’un ilklerinden olan üniversitemizin ileriye gitmesi. Hem alt yapı yatırımlarında hem sosyal üst yapı yatırımlarında hem de kültürel etkinlikler kapsamında üniversitemizle beraber çok çeşitli etkinlikler yapmaktayız. Sempozyumlar yapmaktayız. Bu sene sonuna kadar da iki sempozyumumuz daha olacak. 2018 yılında da yine üniversitemizle yeni sempozyumlar yaparak Kahramanmaraş’ımızın tarihini, kültürünü, sosyal yapısını kayıt altına almaya çalışıyoruz.



Biz Büyükşehir Belediyesi olarak aileleri ile birlikte gelen öğrencilerimizi karşılayarak en iyi şekilde ağırlamaya gayret ederek Başkanımızın selamlarını da iletiyoruz. Üniversite şehrimizin tanınmasında etken birimlerden bir tanesidir. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz olarak üniversitemizle her türlü çalışmaya devam edeceğiz. Yeni eğitim-öğretim yılını hayırlı olmasını temenni ediyor, tüm öğrencilerimize başarılar diliyorum” dedi.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi’ne kayıt yaptırmaya gelen öğrenciler için açılan standa Maraş Dondurması, Maraş Tarhanası, Maraş Fıstık Ezmesi, çorba, simit, limonata ve su gibi ikramların yanı sıra şehrimizle alakalı broşür, cd, kitap, dergi,  gibi tanıtıcı yayınlar hediye edilirken, sıcaklardan korunmak adına şapka dağıtılarak bekleme yerlerine gölgelikler yerleştirildi.

Yaz sıcaklarının yaşandığı şu günlerde çeşitli illerden kayıt için geldikleri Kahramanmaraş’ta gördükleri ilgi ve alakadan oldukça memnun olan öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencileri böylesine karşılaması ve ikramlarda bulunmasından dolayı teşekkür ettiler.
Editör: Haber Merkezi