103 yangının 81 adedinin anız ve kuru ot yangını olması dikkati çekerken, bu yangınları yerleşim alanlarına sıçratmadan söndürebilmek için, personelin tamamına yakınının büyük çaba gösterdiği ve  müdahalelerin saatlerce sürdüğü ifade edildi. Çıkış şeklinden kasten  çıkarıldıkları anlaşılan anız yangınlarına müdahalenin aldığı zaman sebebiyle eş zamanlı olarak fabrika vb. çapta yangın çıkmamasının  büyük şans olduğu belirtildi. 



yandan aynı gün gerçekleşen 33 kurtarmanın 30’unun çıkan fırtına sebebiyle çatı uçması, ağaç ve duvar devrilmesi, 1’nin intihar girişimi, diğer 2’sinin ise hayvan kurtarma olduğu bildirildi. Meydana gelen 3 trafik kazasında ise vatandaşların araçlardan yaralı olarak çıkarıldığı ve sağlık ekiplerine teslim edildikleri açıklandı.



Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanı Cahit Küçükönder konu hakkında yaptığı açıklamada; ‘’Büyükşehir Belediye Başkanımızın  araç ve personel konusundaki büyük desteğiyle, İtfaiye teşkilatı olarak bir günde 132 olaya müdahale etmemiz bir başarıdır ve itfaiyemize yapılan yatırımın olumlu bir yansımasıdır ancak, özellikle her gün 40’tan fazla anız yangını çıkarılması, personelimizin ve araçlarımızın neredeyse tamamını saatlerce bu yangınlara sevk etmek durumunda kalmamız, asli müdahale görevlerimizi inşallah aksatmaz.



Biz 7 gün 24 saat göreve hazırız ancak, çıkan yangına ve kurtarma olaylarına müdahale etmek ile kasten çıkarılan ve sayısı günde ortalama 40’ı geçen anız yangınlarına müdahale etmek aynı şey değil. Bu yangınları çıkaranları, her şeyden önce o tarlalarda yanarak telef olan sayısız canlı sebebiyle, sorumlu ve vicdanlı davranmaya davet ediyorum.’’ Dedi.
Editör: Haber Merkezi