Redline araştırma danışmanlık hizmetleri tarafından “yerel yönetimler Şubat 2013” araştırmasında ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Kahramanmaraş ve ilçelerini kapsayan Kahramanmaraş’ın en başarılı belediye başkanları araştırmasın da hem belediye başkanlarının performansları, hem de Partilerin oy oranları da ortaya çıktı.

BİN 650 KİŞİYE SORULDU

02 - 14 Şubat 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen araştırma, Kahramanmaraş merkez ve 9 ilçe olmak üzere ilçelerinde farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişilerden, yaş cinsiyet ve eğitim kotalarına göre tesadüfî yöntemle seçilmiş 1650 kişiyle yapıldı. Araştırmada, her yönetici sadece kendi seçmen grubunda değerlendirildi.

Ankette en ilgi çekici bölüm; mevcut belediye başkanları ile ilgili bölümdü. Geçen dönem oyunuzu yerelde kime verdiniz, bu dönem tekrar aday olursa aynı adaya oy verir misiniz?

Sorularına ilginç sonuçlar çıktı.


Redline ajansın araştırmasına göre; Kahramanmaraş belediye başkanı Mustafa Poyraz’a kamuoyunun olumlu baktığı, En başarılı ilçe Belediyesi Elbistan, en olumsuz ilçe belediyesi ise Afşin olarak ortaya çıkmakta.

Redline Ajans Genel Koordinatörü Dündar Kundakçı; yaptığı açıklamada 2 ay süreyle kamuoyu araştırmalarının devam edeceğini sonuçları kamuoyu ile paylaşacaklarını açıkladı.

TÜRKOĞLU BELEDIYESI PERFORMANS ANKETI:

Mustafa Taşhan’a Sarı Kart

Türkoğlu Belediyesi performans anketine baktığımızda kamuoyu; genel olarak belediye ve çalışmalarında bir  memnuniyetsizlik göze çarpmakta, diğer ilçelerle karşılaştırma yapıldığında vatandaşın belediye ve çalışmalarına sarıkart gösterir olduğu gözlenmekte. İşte ankette öne çıkan soru ve  rakamlar.

1- Türkoğlu belediyesi tarafından çözülmesi gereken en önemli sorun nedir? sorusuna katılımcıların %73’ünün verdiği cevap altyapı, yol ve kaldırım.

2- Türkoğlu belediyesi’ni hizmetleri sunumu noktasında hangilerini başarılı buluyorsunuz? sorusuna; katılımcılar genel olarak hizmetleri başarısız bulmakta.

3-Türkoğlu belediyesini aşağıdaki konularda ne kadar başarılı buluyorsunuz sorusuna? Seçmenin en çok Halkın düşünce ve taleplerine önem verme sorusuna %51’inin başarısız,

dürüstlük ve güvenirliğine sorusuna %47’si nin başarısız, cevabını verdiği.

halka yakınlığı sorusuna ise%48 ‘inin olumsuz cevap verdiği gözlemlendi.

4-Ankette öne çıkan sorulardan Türkoğlu  Belediye başkanı Mustafa Taşhan’ı aşağıdaki konularda ne kadar yeterli buluyorsunuz sorusuna ise?  Katılımcıların, %34’ü yönetim kabiliyeti, %32 si halka hitabeti, %44 ü bilgisi, tecrübesi ve vizyonunu  yeterli bulmakta.

5-Mevcut Belediye Başkanı Mustafa Taşhan’ı ne kadar başarılı buluyorsunuz? sorusuna %30 başarılı,%44’ü başarısız buluyor.

6-Bugün yerel seçim olsa mevcut belediye başkanı Mustafa Taşhan’a oy verirmisiniz? sorusuna ise katılımcıların %32 si  evet veririm, %41 ‘i hayır vermem cevabını verdi.

7-Mevcut belediye başkanı dışında Türkoğlu Belediye Başkanlığı için kimi  aday görmek istersiniz sorusuna ise katılımcılar  % 23 oranında  Osman Okumuş ismini  ön plana çıkmakta. Diğer isimler ise Cuma Ay, Cafer Güçlü, Özkan Muslu, diye sıralanmakta.

Türkoğlunda Yine Ak Parti.

 "Türkoğlu’nda Bugün genel seçim olsa kime oy verirdiniz" sorusuna verilen yanıtlara göre Şubat ayında seçim yapılsaydı AK Parti yüzde% 69,2 CHP yüzde% 8,1 MHP yüzde %11,3 Diğerleri %12 oy alacaktı.

 

Editör: Haber Merkezi