Redline Ajansın Şubat 2013 yerel yönetimler anketinin Kahramanmaraş için yaptığı araştırmanın sonuçları açıklandı.

Kahramanmaraş merkezde yapılan ankette oyların Başbakan Tayyip Erdoğan’a değilde Belediye Başkanı Mustafa Poyraz’a verildiği tescillendi.

Redline araştırma danışmanlık hizmetleri tarafından “yerel yönetimler Şubat 2013” araştırmasında ilginç sonuçlar ortaya çıktı. Kahramanmaraş ve ilçelerini kapsayan Kahramanmaraş’ın en başarılı belediye başkanları araştırmasın da hem belediye başkanlarının performansları, hem de Partilerin oy oranları da ortaya çıktı.

 BİN 650 KİŞİYE SORULDU

02 - 14 Şubat 2013 tarihleri arasında gerçekleştirilen araştırma, Kahramanmaraş merkez ve 9 ilçe olmak üzere ilçelerinde farklı sosyo-ekonomik ve sosyo-demografik gruba mensup kişilerden, yaş cinsiyet ve eğitim kotalarına göre tesadüfî yöntemle seçilmiş 1650 kişiyle yapıldı. Araştırmada, her yönetici sadece kendi seçmen grubunda değerlendirildi.

Ankette en ilgi çekici bölüm; mevcut belediye başkanları ile ilgili bölümdü. Geçen dönem oyunuzu yerelde kime verdiniz, bu dönem tekrar aday olursa aynı adaya oy verir misiniz?

Sorularına ilginç sonuçlar çıktı.


Redline ajansın araştırmasına göre; Kahramanmaraş belediye başkanı Mustafa Poyraz’a kamuoyunun olumlu baktığı, En başarılı ilçe Belediyesi Elbistan, en başarısız ilçe belediyesi ise Afşin olarak ortaya çıkmakta.

Redline ajans Genel Koordinatörü yaptığı açıklamada önümüzdeki günlerde sonuçları kamuoyu ile paylaşacaklarını açıkladı.

Redline araştırma,danışmanlık Merkezi, 2005 yılında sesam tarafından tarafından kurulmuştur.Merkezi İstanbul, Ankara, Adana, olan birçok ulusal bazda faaliyet gösteren anketörlük  şirketlerine anket çalışmaları yapan bir kuruluştur.

Redline Araştırma,danışmanlık  merkezi, kuruluşundan bugüne, gerek Siyasi partiler, gerek belediyeler ağırlıkta olmak üzere, bir çok kuruma araştırma hizmeti sunmaya devam etmektedir. Profesyonel ekibi ile bir çok araştırmaya öncülük etmiştir. Sosyal, Siyasal ve belediyelerin çalışma performansı konusunda Kalitatif, Kantitatif araştırma yöntemleri ile müşteri memnuniyetine sadık kalmak adına en doğru bilgiyi saptamaya çalışmaktadır.


Kahramanmaraş Belediyesi Performans Anketi:

Poyraz’a Kamuoyundan Güven Var.

Kahramanmaraş  Belediyesi performans anketine baktığımızda kamuoyu genel olarak belediye ve çalışmalarından menmuniyet ortaya çıkmakta..İşte ankette öne çıkan rakamlar.

1-Kahramanmaraş belediyesi tarafından çözülmesi gereken en önemli sorun nedir sorusuna katılımcıların verdiği cevap Trafik ve araç parkı.

2-Kahramanmaraş belediyesini hizmetleri sunumu noktasında hangilerini başarılı buluyorsunuz sorusuna;yol-kaldırım-trevutar,yoksullara yönelik destek ve yardımları,cenaze - yol-kaldırım-park ve yeşil alan,kültürel çalışmalar, imar uygulamaları,çöp toplama ve çevre temizliği gibi hizmetleri en çok tercih edilen  beğenilen hizmetler  olarak öne çıkmakta.

3-Kahramanmaraş belediyesini en başarısız bulduğunuz alan hangisi?sorusuna;Katılımcılar oto park ve  trafik,hobi kursları,sağlık hizmetleri olarak cevaplamakta.

4-Ankette öne çıkan sorulardan geçen dönem  belediye yönetimi ile şimdiki belediye yönemtimini karşılaştırdığınızda performansını nasıl buluyorsunuz? sorusuna katılımcıların, şıklardan verimlilik ve halka yakınlığı %59, hizmet sunma becerisi %51,halkın isteklerine önem vermesi %56 .

5-Mevcut belediye başkanı Mustafa Poyraz’ı ne kadar başarılı buluyorsunuz? sorusuna %48 başarılı,%24 başarısız buluyor.

6-Bugün yerel seçim olsa mevcut belediye başkanı Mustafa Poyraz’a oy verirmisiniz? sorusuna ise katılımcıların %46 sı evet veririm,%29 u hayır vermem %25’i kararsızım  cevabını vermekte.

Ak Parti Maraş’ta Yine  Farklı.

 "Bugün seçim olsa kime oy verirdiniz" sorusuna Kahramanmaraş halkının verdiği yanıtlara göre Şubat ayında seçim yapılsaydı AK Parti yüzde% 65.4 CHP yüzde% 7.8, MHP yüzde %16.3, Diğerleri %4 oy alacaktı. Kararsızlarda yüzde %7civarı bir oy ortalamasına sahip.

 

Editör: Haber Merkezi