İstanbul’un gerek nüfus, gerekse yüz ölçümü bakımından en büyük ilçelerinden olan Kartal, henüz imar açılmamış alanları ve geneli yeni nesil modern şehircilik ilkelerine uygun biçimde şehirleşmiş alanları ile şehrin en gözde lokasyonlarından birisi olarak, son zamanlarda artan bir ilgiyle tercih konusu olmaktadır. İlçenin Çevre yolu ve sahil yolu arasında kalan oldukça geniş bir alanı bulunmaktadır ve 500bin civarındaki nüfusu ile pek çok Anadolu şehrinden daha yüksek bir nüfusa sahiptir. Son yıllarda Kentsel dönüşüm yasasının da etkisiyle Kartal konut projeleri hız kazanmış ve şehrin hemen her noktasında Kartal kentsel dönüşüm projeleri ve yeni yerleşim alanları üzerine yapılan yüksek teknolojili inşaat projeleri vücut bulmaya başlamıştır.

İstanbul’un kuşkusuz her noktası çok kıymetlidir. Ancak Kartal’ın ve Anadolu yakasındaki bazı ilçelerin çok önemli bir özelliği vardır. O da Kocaeli yarım adasında bulunan sanayi tesislerine olan yakınlığıdır. Özellikle buralarda yaşayanların konut ihtiyaçlarını karşılama noktasında Kartal en doğru merkezlerden birisi durumundadır. Zira şehrin hem sanayi tesislerine, hem de merkezine yaklaşık olarak eşit mesafede bulunan nadir lokasyonlarından birisidir. Kartal inşaat projeleri bu nedenle ciddi anlamda önem arz etmektedir. Hemen her inşaat firması Kartal’da yenilenme sürecine katılmakta ve Kartal Kentsel dönüşüm projeleri ile geçmişteki olumsuz şehirleşmenin izlerini silmek için çalışmaktadır.

Kartal, her gelir grubu için yaşam alanlarına sahip bir ilçedir. Anadolu yakasının en güzel sahil şeritlerinden birisine sahip olmasının yanında, İstanbul’da benzerine zor rastlanacak rekreasyon alanları ile özellikle konut yapılaşması için en doğru noktadır. Sahil başta gelmek üzere, özellikle çok katlı konut projelerinin dikkat çektiği Kartal, kentsel dönüşümde yenilenen diğer yapıların da silüete yaptığı katkı sayesinde bambaşka bir yüze kavuşmuş durumdadır. Hali hazırda onlarca lüks çok katlı projenin mevcut olduğu ve yenilerinin yükseldiği kentte önümüzdeki dönemde çok ciddi yenilenmelerin olacağı da tahminden öte projelendirilmiş unsurlardır.

Kartal kentsel dönüşüm sürecinde en iyi değerlendirilen alanlardandır. Kartal inşaat projeleri, insanların sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılayabilecekleri ve çalışma alanlarına rahatça ulaşabilecekleri alanlar tesis etmek maksadıyla geliştirilmekte ve uygulanmaktadır.

Editör: Haber Merkezi