Türkoğlu ilçesine bağlı Çakıroğlu mahallesinde ve Murat Çakıroğlu İlk ve Orta Okulunda çeşitli etkinliler yapan Bi’ Dünya Umut Platformu üyeleri öğrencilere ve Çakıroğlu Mahallesinde yaşayan vatandaşlara umut oldular. 

 Etkinliklerle Hem Ufuk Açtılar Hem Umut Oldular

Çakıroğlu İlk ve orta okulunda başta kütüphane yapımı olmak Okula projeksiyon cihazı gibi teknolojik cihazların yanı sıra yüzlerce kitap, sınıf ve okul boyamaları, Atatürk köşesi, rehberlik köşesi, Türk köşesi gibi çalışmaların yanı sıra kullanışlı bir kütüphane kazandıran Bi’ Dünya Umut Gönüllüleri öğrencilerle birebir vakit geçirerek her öğrenciye özel farklı eğitim öğretim faaliyetleri gerçekleştirdiler. 

Gönüllüler beş gün borunca mahallede yaşayan vatandaşların evlerinde misafir olarak velilere öğrencilerin ders çalışması, gelecek planlaması, eğitim ve öğretim teknikleri ve aile içi iletişim gibi konularda yardımcı oldular. Öğrenci ve ailelere ayrı ayrı yapılan etkinliklerin yanı sıra tiyatro, mini konserler ve biyografi etkinliklerle tüm mahalle halkına yönelik çalışmalar yapmış oldular.

Gönüllüler Hem Öğretti Hem de öğrendi

Velilerle geçirdikleri vakitlerle, yaptıkları köy içi geziler ve mahallede yapılan düğüne de katılan gönüllüler yaptıkları etkinliklerle ailelerin sosyo kültürel durumlarını, köy değerlerini, köyün tarihi ve kültürel birikimlerini öğrendiler. Unutulmaz dostluklar kurdular. Yöresel lezzetleri tattılar.  Ayrıca öğrenciler Kahramanmaraş il merkezinde bulunan müzeleri ve çarşıları da gezme imkanı buldular.

Bunun yanında Mado Genel Müdürü Atilla Kanbur tarafından öğrencilere Mado’nun kuruluşu ve çalışma şekli ile hayatta başarılı olmak için yapılması gerekenler üzerine de bir söyleşi yapıldı.  

Karakurum: Öğrenciler de Bizleri Amacımız Doğrultusunda Umutlandırdı

Bi’ Dünya Umut Platformu Gönüllüleri Başkanı Yusuf İnal Karakurum yaptığı açıklamada: “İstanbul da bulunan farklı üniversite ve bölümlerden 30 gönüllü buraya bu çalışmaları yapmaya geldik. Birçok farklı etkinlik yaptık. Amacımız öğrencilerimizin ufuklarını açarak yapacakları işi severek en iyi şekilde yapmalarını sağlamaktır.

Beş gün boyunca bizleri çok samimi duygularla ağırlayan değerli köy halkına, muhtarımıza, okul yönetimine ve Çakıroğlu Derneğine ve amacımıza ulaşma yolunda bizleri umutlandıran öğrenciler ile bu projede bizleri destekleyen Tuzla Belediyesi ve Başkan Dr. Şadi Yazıcı’ya çok teşekkür ederim.”  dedi.

Okul Müdürü Özgür Kiraz, Murat Çakıroğlu Muhtarı Mustafa Güneş, Çakıroğlu Derneği Başkanı Muhammet Kamalak ve veliler yapılan çalışma ve etkinlikler için Bi’ Dünya Umut Platformu Gönüllülerine tek tek teşekkür ettiler.

 Gönüllüler Unutulmaz ve Hüzünlü Bir Vedaya İmza Attı

 Bi’ Dünya Umut Platformu gönüllülerinin beş gün boyunca yaptığı çalışmalardan hem öğrenciler hem öğretmenler hem de vatandaşlar çok memnun oldular. Etkinliğin son gününde unutulmaz bir vedaya da imza atan üniversite öğrencileri, okul bahçesinde öğrencilere boya dağıtarak görsel bir şölen ile hem mutluluğu hem de hüznü yaşadılar. Birçok öğrenci ve velinin yanı sıra gönüllüler de vedada gözyaşlarına hâkim olamadılar.

Editör: Haber Merkezi