Kahramanmaraş’ın Afşin İlçe’sine bağlı Arıtaş mahallesi(Arıtaş Kasabası-Hunu) Merkezi İstanbul’un Bahçelievler İlçesi’nde bulunan Arıtaş’lılar Kültür Sosyal ve Yardımlaşma Derneği, kuruluşunun 1. yılını  düzenlenen yemekli gecede kutladı.

2016 yılında bir grup Arıtaş’lı kültür sevdalısı tarafından kurulan Arıtaş’lılar Kültür Derneği, düzenlediği birlik ve beraberlik gecesinde 1. Kuruluş yıldönümünü kutladı. Geceye Arıtaş’lılar ve Arıtaş’lıların dışından çok sayıda davetli katıldı. Programın açılış konuşmasını yapan Arıtaş’lılar Kültür Sosyal ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adem Çelik,derneğin kuruluşundan itibaren yapmaya çalıştığı faaliyetlerden söz ederek, Arıtaş’lılar Kültür Derneği'nin kurulduğu günden bu yana pek çok hemşerileriyle bir araya gelerek birlik ve dayanışma içerisinde olmaya özen gösterdiğine vurgu yaptı.



Dernek Başkanı Adem Çelik, "Derneğimizin bir çok etkinliğin yanı sıra özellikle birlik ve beraberlik içerisinde olmamız gerektiği olgunsunu yerleştirmeye çalıştık.  



Derneğimize bu güne değin destek olan herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu yıl 1. kuruluş yıldönümümüzü kutlayarak İstanbul’da bulunan köklü sivil toplum kuruluşları arasına katılıyoruz.  Bu nedenle Kurucu üyelerimize, bu güne kadar derneğimizin yönetiminde görev alan tüm yönetim kurulu üyelerimize ve üyelerimize, Türk kültürü sevdalılarına bir kez daha teşekkür ediyorum” dedi.  Gece ünlü halk ozanı rahmetli Mahsuni Şerif’in oğlu Emrah Mahsuni’nin  seslendirdiği türküler ve davetlilerin eşlik ettiği eğlenceli anlar ile son buldu.  / Haber: Selahattin KARAKOÇ


Editör: Haber Merkezi