Kahraman şehrimizin başta dondurması olmak üzere, ekşili çorbasından, içli köftesine; mumbar dolmasından lezzetli kebaplarına varana kadar 121 çeşit yöresel yemekler Aşçılar Derneği işbirliği ile adeta Kahramanmaraş mutfağını İstanbul’a taşındı. 


Aşçılar Derneği’nin 5.Geleneksel Aşçılar ve Tedarikçiler Buluşması etkinliğine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi 2 gezici mutfak tırı ve 24 profesyonel aşçısını İstanbul’a götürerek Maraş mutfağının güzelliklerini sergiletti. 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi’nin desteklediği organizasyonu yaklaşık 4 bin vatandaş ziyaret ederken, Aşçılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı hemşehrimiz Fikret Özdemir ‘bu organizasyonda emeği geçen başta Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ediyorum. Daha büyük etkinliklere imza atacağız’ diye konuştu.



Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler ve Kültür Daire Başkanı Dr. Fetih Yanardağ ise: “Kahramanmaraş, Osmanlı Saray’ına gelin vermiş, gelin giden kızların hem Maraş mutfak kültürünü Saraya hem de Saray mutfağını Maraş’a taşıması sonucunda Maraş mutfağı zengin ve çeşidi bol bir yemek kültürüne sahip olmuştur. Kahramanmaraş mutfağı Türk mutfağının tadı ve sağlık sembolüdür. Kahramanmaraş’ı en iyi şekilde duyulması adına kültür organizasyonlarımız devam edecek” diye konuştu. 

DONDURMA ŞOV İLGİ ÇEKTİ
Günümüze kadar korunarak gelen yemek çeşitlerimiz ve yöresel lezzetlerimiz açık büfe sunumuyla Büyükşehir Belediyemizin standında misafirlerimize ikram edilirken Kahramanmaraş’ın meşhur dondurmasının şovu da büyük ilgi gördü. 

Dondurma şovunu izleyenlere ve ziyaretçilere ücretsiz dondurma ikram edildi. Kahramanmaraş’ın 121 çeşit yemeği aynı zamanda 4 bin ziyaretçiye ikram olarak sunum yapıldı.



EV YEMEKLERİ STANTLARDAKİ YERİNİ ALDI
Ev hanımlarının yöresel malzemeler kullanarak hazırladıkları; ekşili çorba, şalgamlı tarhana çorbası, ekşili aya sulusu, meyan şerbeti, dolmalık kuruluklar, çiğde firik, sumak ekşi ahıdı, cerit cevizi, bezde bastık, sarı çeltik, meyan kökü, tarhana ve diğer yöresel lezzetlerimiz de yer aldı.
Editör: Haber Merkezi