Gaziantep Müftüsü Ahmet Çelik sunumu ile “İslam kardeşliği ve kardeşlik hukuku” konulu konferansı 6 Ocak Cumartesi günü saat 19:30’da Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi üst salonunda yapılacak.

Konferansla ilgili bir açıklama yapan Tebessüm Eğitim Kültür Çevre ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Cevdet Alperen; “kardeşlik değerlerimizin yıpratıldığı günümüzde, çok daha muhtaç olduğumuz İslam kardeşliğine dayalı hukukumuzu anlamak ve yeniden yaşantımıza kazanmak adına konferansımız önemlidir. İslam’ın kabulü ile kazanmış olduğumuz İslam kardeşliği; özellikle Türkler arasında çok daha önemsenmiş, Türklerin imparatorluk ruhuna önemli harç olmuş bir değerdir. Bu değerimize  günümüzde daha çok muhtacız. İçinde bulunduğumuz şu günlerde, İslam’ın bayraktarlığını yapan Türkiye Cumhuriyeti Devleti İslam dünyasındaki sıkıntılara neşter vurması için öncelikle kendi içindeki kardeşlik ruhunu canlı tutmak zorundadır. Son zamanlarda dini değerlerimizi kendi sufli duygularına alet eden din tüccarları ülkemize ve insanlarımıza çok zarar vermiştir. Dinimizi kullanarak menfaat temin eden ve başka devletlerin elinde maşa olan münafıklara dikkat etmek zorundayız. 

Bu manada işi otoritesine bırakıp, devletin görevlilerine vermek daha anlamlı olacağı düşüncesinden hareket ederek değerli Gaziantep Müftümüz sayın Ahmet Çelik beyi ilimize davet ettik.  

Günümüzde kardeşliğe, şefkate, merhamete ve yardımlaşmaya çok ihtiyacımız var. Bu duyguları ve kardeşlik hukukunu canlı tutmak bizi daha güçlü kılacaktır.

Tüm Kahramanmaraşlıların bu anlamlı konferansı dinlemeye davet ediyoruz. 6 Ocak 2018 cumartesi günü saat 19.30 başlayacak olan ve Kahramanmaraş Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde ki konferansa katılmanızdan dolayı onur duyacağız” açıklamalarında bulundu.
Editör: Haber Merkezi