Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İş Güvenliği Uzmanları; Ayşe Kazlı (A Sınıfı), Hüseyin Semerci (B Sınıfı), Onur Erdi (B sınıfı), Hayati Ufakmercimek (A sınıfı) ve Zihni Kılınç (C sınıfı) tarafından hazırlanan Çalışan Temsilcisi İş Sağlığı ve Güvenliği Farkındalık Eğitimi tüm müdürlüklerden ilgili çalışanların katılımı ile yapıldı.

Katılımın ve ilginin yoğun olduğu eğitime belediyenin çeşitli müdürlüklerinden yaklaşık 130 çalışan katıldı.
Eğitimde çalışan temsilcilerine iş sağlığı ve güvenliğinin ilk basamağı olan temel bilgiler verilmiş olup ayrıca çalışan temsilcilerinin görev, yetki ve sorumlulukları hakkında bilgiler verilmiştir.
Ayrıca eğitimde iş kazalarının sebepleri, sonuçları hakkında detaylı bilgiler verildi, çeşitli iş kazalarının basit önlemler ile engellenebileceği bilgisi verildi. Eğitimdeki konuların daha iyi anlaşılması için eğitim sonunda çeşitli eğitici video görselleri ile de eğitim desteklenmiştir.
İş Güvenliği Uzmanlarınca yapılan açıklamada; ilk olarak şube müdürlerine gerekli eğitimin verildiği, bugün ise çalışan temsilcilerine gerekli eğitimlerin verildiği, önümüzdeki günlerde ise birim çalışanlarına ilgili eğitimlerin verilmesinin planlandığı ve ayrıca belediyemizin tüm müdürlüklerinin risk analizlerinin yapıldığı ve ilgili müdürlüklere tebliğ edildiği bilgisi verildi.











Editör: Haber Merkezi