Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek başkanlığında Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen Temmuz ayı meclis toplantısı, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Açılış, yoklama ve eski tutanak özetinin okunmasıyla başlayan toplantıda, Zabıta Müdürlüğü’nün görev ve çalışma yönetmeliği teklifi görüşüldü.

   Ilıca Beldesi Saim Çotur kaplıcasındaki fiyat değişikliği talebinin de görüşüldüğü toplantıda, konu yeni yılda ele alınmak üzere oy birliğiyle reddedildi. Konuya ilişkin konuşan Başkan Mahçiçek, “Ilıca’da özelleştirme yapılmasının ardından güzel düzenlemeler yapıldığını görmekteyiz. Yeni bir hamam, yeni bir buhar odası ve çeşitli yenilikler getiriliyor. Dolayısıyla buraya gelen konukların en iyi şekilde kaplıcalardan faydalanabilmesi için çalışılıyor. Şimdi ise fiyat artışı talebinde bulunulmuş. Ancak bizim böyle bir düşüncemiz yok. Şu anda yılsonuna kadar fiyat artırmayı düşünmüyoruz” diye konuştu.

   Öte yandan bazı mahalle isimlerinin aynı olması nedeniyle yaşanan isim karışıklıklarının giderilmesi için Çevre ve Sağlık Komisyonu’na yetki verildi. Başkan Mahçiçek, “Bildiğiniz gibi büyükşehir olmamızla birlikte mahalle isimlerimizde çakışmalar yaşandı. Bunu gidermemiz gerekiyor. Bunun için çevre ve sağlık komisyonumuza yetki verelim. Komisyondaki arkadaşlarımız bu mahallelerimizde vatandaşlarımızın da görüşlerini alarak isim değişikliği noktasında çalışma yapacaklar. Böylelikle bu karışıklığı da gidermiş olacağız” ifadelerini kullandı.

   Gündemde bulunan maddelerden, ekonomik ömrünü doldurmuş hurda araçların satışının yapılması için yetki verilmesi, imar planı tadilatlarının görüşülmesi, dilek ve temenniler ile gündem dışı maddelerin görüşülerek karara bağlandığı toplantıda, bir sonraki meclisin 5 Ağustos’ta toplanmasına karar verildi.

Editör: Haber Merkezi