İl Müftüsü Celal Sürgeç’in ilk misafirleri Kahramanmaraş İl Müftü yardımcıları Davut Polat, Beyazıt Kanat, Fırat Kahraman, Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir, Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü İsmail Günay ve çalışma ekibi oldu. Ekip Müftü Sürgeç’e başarı dileklerinde bulundu.

İl Müftüsü Celal Sürgeç burada yaptığı açıklamada Kahramanmaraş’ın büyük insanların yetiştiği kültür havzası olduğunu söyledi. Müftü Sürgeç, masa başında imamların müdürü olmaktan ziyade şehrin Müftüsü olmayı kendisine hedef belirlediğini belirtti. Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç konuşmasında şunları söyledi; “3 Ocak 2017 tarihimde göreve başlamış bulunmaktayım. Kahramanmaraş bizim için çok önemli şehirdir. Bana göre Harput’ la Maraş kültür açısından Osmanlı döneminde birbirini besleyen iki kardeş şehirdir. Ben şahsen şehir tasavvuru yaparken şehirleri üç kısma ayırıyorum: 1-Medeniyet üreten şehirler. 2- üretilen o medeniyeti geliştiren şehirler. 3-Bütün medeniyetleri bağrında taşıyan şehirler. 



Maraşımız,  bütün medeniyetleri ötekileştirmeden kendi bağrında binlerce yıl taşıyan şehirdir. Biz Kahramanmaraş’ı şu açıdan da çok severiz. İlmin, irfanın, kültürün, şiirin, edebiyatın şehridir. Bizim beslendiğimiz fikri kaynaklar, Necip fazıl’lar, Erdem Beyazıtlar, Abdurrahim Karakoç hocalarımız ve şiirin beyaz kartalı Bahattin Karakoç’lardır.  İnşallah biz bu kültür havzasına din hizmetleri açısından güzel katkılar sunmak için buradayız. Ben sadece masa başında oturan, imamlara müdürlük yapan bir Müftü olmak değil, Şehrin Müftüsü olmayı kendime hedef tayin etmiş bulunmaktayım. İnşallah din konusunda şehirdeki bütün insanlar bizim emanetimizdir.”

DİN- VATAN- MİLLET
İl Müftüsü Sürgeç,  görev boyunca Kırmızıçizgisinin bulunduğunu da belirterek; “Özellikle ben üç tane kırmızıçizgim vardır. Bunlardan birisi dinimizdir. Dinimizin iki temel kaynağı Kitap ve sünnet konusunda halkımız aydınlatacağız. İkincisi, içinde yaşadığımız bize emanet olan bu Vatan, Ülkemizdir. Bu toprakları sonuna kadar yaşatacağız. Onun için vatan çok önemlidir.  Üçüncüsü de, Milletimizdir. Şu coğrafyada Türküyle, kürdüyle, alevisi, sünnisiyle, çerkezi, Lazıyla, bu mozaik yapının bozulmaması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu güne kadar din hizmetini ifa eden tüm din gönüllüsü kardeşlerime teşekkür ediyorum. Merhum selefim olan Muhammed Gevher hocamıza rahmet diliyorum. Onun Kur’an hizmetine kaldığı noktadan aynen devam edeceğiz. Üniversite ve lise gençliğine Kuran’ın ve islamın anlaşılması açısından hizmetimiz olacaktır. Halkımızın içinde olacağız, esnafımızla beraber olacağız. Sevinç ve kederde onların yanında olacağız. Anadolu’nun meşalesini yakan bir medrese ve mektebidir Maraş. Rıdvan hoca, Şütçü İmam, Saçaklızade Mehmet efendi gibi bu güzel, arif insanların, irfan ekolünün yolunu yol edineceğiz. Hep birlikte din hizmetini yükleneceğiz, en iyi yere taşıyacağız. Bu duygu ve düşüncelerle görev esnasında Rabbimden nusretini, yardımını diliyorum. Kahramanmaraş halkına sevgi ve saygılarımı iletirken, dualarını esirgememelerini özellikle istirham ediyorum.”



ÇİÇEK YERİNE BAĞIŞ
Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç kutlama amaçlı çiçek gönderilmesi yerine bunun bir hayra vesile olması açısından Üniversite ve liselerimizde okuyan öğrenciler için Diyanet vakfının burs hesabına bağışta bulunmalarını istirham etti. 

ÖZ GEÇMİŞİ
1960 yılında Elazığ’da doğdu. 1978 yılında İmam Hatip Lisesini Elazığ’da bitirdi. 24.07.1978 tarihinde Elazığ’da İmam-Hatip olarak göreve başladı. 08.10.1986 tarihinde İstanbul Küçük çekmece’de Kur’an Kursu öğreticiliğine atandı. 1986 -1989 yılları arasında İstanbul Beyazıt Camii İmam-Hatibi İsmail Biçer hocadan özel kıraat dersleri aldı. 1994 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. 1997 yılında Haseki Eğitim Merkezi Arapça ihtisas kursunu bitirdi ve Elazığ Keban İlçe Vaizliğine atandı. 1998-2003 tarihleri arasında İsveç’te din görevlisi olarak bulundu. Yurtdışı görevini sürdürürken 1998 yılında açılan Müftülük sınavına katılarak Gaziantep Kargamış İlçe Müftülüğüne atandı. 2004-2006 yılları arası Başkanlık tarafından Elazığ Harput Eğitim merkezi Müdürlüğünde Öğretmen olarak görevlendirildi. 27.07.2006 tarihinde Elazığ Harput Eğitim Merkezi müdürlüğüne müdür olarak atandı. En son kararnameyle Kahramanmaraş İl Müftüsü olarak atandı.

F.Ü İlahiyat Fakültesi bünyesinde Din Eğitimi alanında” Diyanet İşleri Başkanlığı ve Eğitim Faaliyetleri ” konulu Yüksek Lisansını Tamamlayan Celal Sürgeç, Arapça, İngilizce ve İsveççe bilmektedir. Evli ve üç çocuk babasıdır.
Editör: Haber Merkezi