Gazeteci Bekir Doğan, Mehmet Fiskeci, Neşe Yıldızhan, Halil Hınaz ile sabah çayı için Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Doğan İnci, “ Türkiye deprem kuşağında ve sık sık deprem olan bir coğrafya bu sebeple riskli yapıların yıkılması gerekiyor, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü binası deprem testi yapılmış çürük olduğu görülmesi üzerine biz biraz acele ederek yıkmışız.. bugün 10’a yakın yerde hizmet veren il emniyet müdürlüğünün yenisi eski lojmanların yeri olan Çevre yolu üzerindeki 28 dönüm alan üzerine yeni Emniyet Müdürlüğümüzü yapacağız..
   


Emniyet Müdürlüğü binamızı İstanbul Büyükşehir Belediyesi yapacak olup, plan ve projesini ise biz yapıyoruz, bu sebeple Kahramanmaraş – Ankara- İstanbul arasında biraz işler yavaş gidiyor ama öyle sanıyorum bu yılın sonunda kazmayı vuruz,” dedi.
   
Adıyaman da görev yaptığı dönemde Ankara’ya giderken, Kahramanmaraş’ın içinden geçtiğini, ancak, o gün ile bugün arasında Kahramanmaraş’ın çok fazla genişleyerek Büyükşehir olduğunu ifade eden Emniyet Müdürü İnce : “ Kahramanmaraş kendi köylerinden göç almış sağlam bir yapısı var, bu sebeple Büyükşehir ama sorunsuz bir şehir Kahramanmaraş’ta benim gördüğüm ilk sorun trafik sorunu, Kahramanmaraş iki cadde üzerine yüklenmiş ve tıkanıp kalmış..
   


İkincisi Biz Emniyet müdürlüğünün yıkmışız ama bu bölgedeki binaların tamamına yakını riskli olduğunu görüyoruz, Bahçelievler bölgesinde de kentsel dönüşüm yapılması gerekir.. Depremin ne zaman nerede olacağı bilinmemektedir. Biz gerekli tedbirleri bugünden almamız gerekir,” diye konuştu.
   
Bir günde : Başka ülkelerin bir yılda yaşadığı gündemi yaşıyoruz !
   
Kahramanmaraş ve Türkiye’miz de gündem o kadar hızlı değişiyor ki ; Dünya ülkelerinin bir yılda yaşadığı olayları biz bir günde yaşıyoruz.. 15 Temmuz 2016 darbe girişiminden bugüne kadar gelişen olaylara bakınız.. o kadar hızlı , o kadar yoğun bir trafik var ki , başımız dönüyor, sizlere bile yeni görüşe biliyoruz..”
 
Editör: Haber Merkezi