Ak Parti Kahramanmaraş Gençlik kolları tarafından İl özel idaresi önünde “İstiklal Marşımıza Saygı” konulu basın açıklaması yapıldı.


   Ak Parti Kahramanmaraş Gençlik kolları Başkanı Kemal Çay, yapmış olduğu basın açıklamasında; “ 10 Ağustos 2014 Pazar günü Türkiye Cumhuriyet tarihinin önemli dönüm noktalarından birine şahitlik edeceğiz. Millet bir kez daha iradesini ortaya koyacak ve cumhurbaşkanını seçecektir. Milletin kendisine yakın olanı, hizmetine kefil olduğu adayı belirleyerek “Yeni Türkiye’nin” yol haritasını çizer. Bu irade sadece millete aittir ve yine o sözü millet söyleyecektir. Gerçek yüzlerini saklayarak meydanda dolaşan bu fırsatçılar, dillerinde halktan olduğunu belirten nutuklar atsalar da bu gerçeği değiştirmemektedir. Her konuşmalarında maskeleri düşmektedir dedi.”

   Çayır, çatı adayı çatı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na da yüklenerek konuşmasını şöyle sürdürdü; “

"Çatı adayı diye tabir edilen Ekmeleddin İhsanoğlu’nun okuyamadığı ve Çanakkale şiir galiba diye tabir ederek onda bile kesin yargı belirtmeyen istiklal marşımızın o kıtasını okumak istiyorum;

Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda,

Şüheda fışkıracak toprağı sıksan, şüheda!

Canı, cananı, bütün varımı alsında Huda

Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.

Bu kıtada da vatan söz konusu edilmiştir. Bağrında bu kadar çok şehit barındıran toprağın cennetten farkı yoktur. Çünkü toprak sıkılsa şehitler fışkıracak kadar şehit verilmiştir. Ekmek için ekmel diyenlere Üstad Bediüzzaman Said Nursi’sin sözünün hatırlatmak istiyorum. Ekmeksiz yaşayabilirim ama hürriyetsiz asla yaşayamam diyen Üstad, hürriyetin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha vurgulayarak duygularımıza tercüman olmuştur. Biz gönülden gönüle büyüyen AK parti ailesi olarak, her zaman için bu ilkeyi kendimize şiar edinmişizdir. Yine sözlerime İslam coğrafyasında yetişmiş ve ilmini bu topraklarda tamamlayan Yunus Emre’nin dörtlüğüyle devam etmek istiyorum.

'İlim ilim bilmektir

İlim kendin bilmektir

Sen kendini bilmezsin

Ya nice okumaktır.'

Diyen Yunus Emre’nin sözünü referans alarak kendini bilmeyen, değerlerinin farkında olmayan, ilmiyle övünen ama 1 Asıra yakındır gururla okuduğumuz, milletimizin yüreğine işlemiş ve bu millete sonsuz güveninin nişanesini ve imanın mısralara dökülmüş en edebi ifadesi olan İstiklal Marşı’nı ayırt edemeyen bir adayın, bu milletin başkanı ve gür sesi olamayacağı aşikârdır.

Bütün bunların ışığında; istiklal marşımıza gerekli hassasiyeti göstermeyen, kendini % 65 oy oranıyla cumhurbaşkanı olacağını iddia eden şahsın bu millette karşılık bulabilmesi için öncelikle halkın değerlerini iyi tanımlamasını ve buna göre istiklal marşımızı bize kazandıran Mehmet Akif Ersoy’u ve milli mücadele kahramanlarımızın emanetlerini emin ellerde olduğunu ve son nefesimize kadar sahip çıkacağımızı belirtmek istiyorum diye kaydetti.”

Editör: Haber Merkezi