Karacasu Vali Saim Çotur Yatılı Bölge Ortaokulu öğrencileri, geçtiğimiz gün Suriye'nin İdlib bölgesinde hain saldırıda şehit düşen 33 askerimize mektup ve şiir yazdılar.  

Vatan, bayrak ve millet sevgisiyle çarpan minik yürekler, duygu ve düşüncelerine kaleme aldılar.

Öğrenciler yazdığı mektup ve şiiri öğretmenleri Jale Poyraz’la paylaşarak, şehitlerin emanetine sahip çıkacaklarını söylediler.

Öğrencilerden Cansu Kamalak, Sümeyye Tatar ve Medine Gözükara yazdıkları mektupta şehit ailelerine hitap ederek, şu ifadelere yerdiler;

“Aziz Şehidimizin Kıymetli Emaneti

Değerli Şehit Aileleri

Bölücü terör örgütlerine karşı vatanı ve milleti için gözünü kırpmadan şahadet şerbetini içen ve Rabbimizin “Onlar ölü değillerdir, fakat siz bilmezsiniz”. Müjdesine mazhar olan şehitlerimize milletçe minnettarız ve aziz kahramanlarımızı asla unutmayacağız.

Sizler bize şehitlerimizin emanetisiniz, bizim için çok kıymetlisiniz. Biliyoruz ki sizi evlatlarınızdan başka hiçbir şey mutlu edemez. Üzülmeyin, çünkü onlar sizin ve Türk ordusunun evlatlarıdır. “ Mehmetçikler ezan olur dinmezler, Bayrak olur inmezler, Şehit olur ölmezler. Adı Müslüman, Soyadı Türk onların”. Siz Mehmetçiklere dua edin, onlar elbette ki sizi izliyorlar. Evladınız artık şehit oldu diye üzülmeyin, çünkü onlar vatan için şehit oldular. Siz ağlamayın ki savaştaki askerlerimiz dik durabilsinler ve sizin evlatlarınızın kanını yerde koymasınlar.

Ey şehit olan Türk Askeri! Sizler biz çocuklar gülsün diye kendi çocuklarınızı yetim bırakmayı göze aldınız, artık onlar yetim değil, Türk Milletinin öz evlatlarıdırlar.

Tüm şehitlerimizin mekanı cennet olsun, Nurlar içinde yatsınlar.”

Cansu Kamalak, Sümeyye Tatar ve Medine Gözükara’nın, şehitler için yazdıkları şiir ise şu dizelerden oluşuyor.

OTUZ ÜÇ ASKERİME AĞIT

Türkiye için ölür onlar özünde

Kimse duramaz Türk’ün önünde

Mehmetçik varsa vatan üzerinde

Kimse bölemez bu vatanı, ne yerde ne gökte

Affetmem ben vatanıma yanlış yapanı

Otuz üç Askerin canını alanı

Göklerden indiren Türk bayrağını

Göstermeli düşmana Mehmetçiğin şanını

Çalışır Türkiye olsa bile zor günde

Şehidim sen rahat ol yerinde

Mehmetçik tepende, bekler nöbette

Türk bayrağı dalgalanır göklerde.

Editör: Haber Merkezi