Teknik belediyecilikte başarılı hizmetlere imza atarken, kentin tarihini ve kültürünü de genç nesillere aktarmayı önemseyen Başkan Mahçiçek, bir ilke daha imza attı.

Onikişubat Belediyesi tarafından özenle hazırlanan 2017 yılı takvimi adeta bir ansiklopedi niteliğinde vatandaşın hizmetine sunuldu.

15 TEMMUZ ŞEHİTLERİMİZ UNUTULMAMIŞ

Her bir yaprağı hazine değerinde bilgilerle dolu olan takvimde, Cumhuriyet tarihindeki önemli olaylara yer verilirken 15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin ayrıntıları an be an anlatılmış, o gece vatan uğruna seve seve canlarını feda eden aziz şehitlerimizin isimleri de unutulmamış tek tek yazılmış.

KENTİMİZİN TARİHİNE IŞIK TUTULMUŞ

Takvimde Kahramanmaraş’ın Kurtuluş Mücadelesindeki rolü, Kurtuluş Kahramanlarının hayatı bir bir anlatılarak yine tarihe ışık tutulmuş.

EDE’NİN ANLAMI ÇOK GÜZEL ANLATILMIŞ

Ede, Kahramanmaraş’a özgü bir hitap şeklidir. Başka şehirlerden gelenler duyunca şaşırır. Ne demek diye hemen sorarlar. Ede, kardeş demektir, abi demektir. Sadece Kahramanmaraşlıların dilinde olan bu kelimenin anlamı dahi açıklanmış takvimde.

KAHRAMANMARAŞ’LA İLGİLİ HER ŞEY VAR

A’dan Z’ye birçok bilgiye ulaşabileceğiniz bu takvimde, koparttığınız her yaprakta mutlaka bilgi hazineniz genişleyecek, okumaktan büyük bir zevk alacaksınız.

En güzel tarafı ise, Kahramanmaraş’la ilgili aradığınız her türlü bilgiyi bulabilirsiniz. Bu takvim Kahramanmaraş’ı öyle güzel tanıtmış ki; kentin tarihi camileri, el sanatları, Maraş mutfağı, tarihi konaklar, tarihi camiler, türbeler, Maraşlı şair ve yazarlar hakkında ne ararsanız var.

Kentin tarih ve kültürünün büyük bir titizlikle anlatıldığı takvim yapraklarında, faydalı bilgilerin beraberinde dini bilgiler de ihmal edilmemiş.

Osmanlı İmparatorlarının hayatı, dönemin alimleri vs.

Dedik ya bu takvimin her yaprağını zevkle okuyacaksınız, belki de o kopardığınız yaprakları atmaya kıyamayacaksınız. Çünkü hazıra konulmamış, tek tek emek verilmiş, araştırılmış, zaman harcanmış, güzel bir eser ortaya çıkmış.

Başkan Mahçiçek, belediyeciliğin sadece klasik hizmetlerle değil, emekle yapılacağını, küçük ayrıntılarda büyük başarıların yakalanacağını bir kez daha gösterdi.

Başta Başkan Mahçiçek olmak üzere, bu başarılı çalışmada emeği geçen herkesi kutlar, başarılarının devamını dileriz.

 

Editör: Haber Merkezi