1999 yılında, Kahramanmaraş Belediye Başkanı olduğunda, sürekli çıtayı yüksek tutmuştu. Daha o günden büyükşehir hayali hep vardı. Büyük düşünür, büyük projelere imza atardı. Hedefi büyük tutunca, ilkin Andırın’dan (Karasu) cazibe ile gelen içme suyu projesine pak akıl sır erdiren çıkmamıştı.

Ancak tecrübelerine, cesaretine güvenen Başkan Hanefi Mahçiçek, ‘Bu su ya gelecek, ya gelecek!’ demişti. Tamamlamak ise Mustafa Poyraz’a nasip oldu. Ancak Kahramanmaraş tarihinde en büyük projeye imza atmış ve başarmıştı. Kentin en önemli sorunu olan içme suyu meselesi de Başkan Mahçiçek ile nihayet bulmuştu.

17 senedir bu kentin bir adım ileri gitmesi, sosyalleşmesi, modernleşmesi ve gelişmesi için adımlar attı. Uyumadı, yemedi içmedi, projeler üretti. Dinlendiği günlerde bile Maraş’ı, halkı düşündü. Büyük küçük demiyor, insanları dinlerken gözlerinin içine bakıyor, not alıyordu. Çocuklara verdiği önem, sevgi bir başka artı yanıydı. Ve gülümsemesini, yeri geldiğinde kahkahalarla gülmeyi başaran ve bunu içtene yapan nadir yerel yöneticilerden biriydi Mahçiçek.

O gün makamına gittiğimizde aklımızdan bunlar geçti. Gazeteci arkadaşlarla ziyaret ettik. Dünü hatırladık, bugünü değerlendirdik, yarına umutla bakmayı ondan öğrendiğimiz için, en çok da gelen şehit cenazelerine olan duyarlılığını, hassasiyetini bildiğimiz için üzüntüleri birlikte paylaştık.

‘Her zaman basının yanındayım’ diyen Başkanın samimi, içten ve dostane sohbeti için teşekkür ettik.

Editör: Haber Merkezi