"İnsanların gönül dünyasını aydınlatıyor"

Serginin açılışını gerçekleştiren AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Arif Avize'yi başarılı çalışmalarından dolayı kutladı. Bu tür sergilerin insanın gönül dünyasını aydınlattığını ifade eden Güvenç, "Bugün, gerçekten güzel bir gün. Arif Beyle yıllarca beraber çalıştık. O beraber çalıştığımız dönemde de gerçekten ilgilendiği her dalda büyük başarılar elde etti. Daha sonra fotoğraf sanatçılığına merak saldı. Şimdi görüyorum ki yine çok güzel eserler ortaya çıkarmış. Gerçekten kendisi bir sanat adamı. Ben her alanda olduğu gibi bu alanda da çok daha ileri noktalara gideceğine inanıyor, başarılarının devamını diliyorum" diye konuştu.

"Çiçekler ve aileyi bağdaştırdık"

 Sergide yer alan fotoğraflar hakkında bilgiler veren Kahramanmaraşlı fotoğraf sanatçısı Avize ise, objektifine takılan çiçek kareleriyle aile temasını işlemeye çalıştığını söyledi. Bu nedenle sergiye "Her aile bir çiçektir" adını verdiğini belirten Avize, sözlerine şöyle devam etti:
"Fotoğraflarımızdaki çiçeklerle aileyi anlatmaya, aileye vurgu yapmaya çalıştık. Malum bütün çiçekler sevgi taşır. Ailenin temelinde de sevgi vardır. Biz de doğaya çıktığımızda çiçeklere farklı bir yorum kattık, onları aileye benzettik. Onların yaşam mücadelesini bir ailenin yaşam mücadelesiyle bağdaştırdık. Sergide de görüldüğü gibi çiçekler koloniler halinde sanki anne, baba, eş ve çocuklarıyla bir yaşam mücadelesi veriyorlar. Sevgileri var, coşkuları var, bazen hayata direnişleri, tutunuşları, hüzünleri var. Yani bir ailede ne varsa, sergideki bu çiçeklerde görmek mümkün. Tüm sanatseverleri 10 gün boyunca açık kalacak olan sergimize bekliyor ve Kahramanmaraş Piazza'ya da sergimize ev sahipliği yaptığı için teşekkür ediyorum."















Editör: Haber Merkezi