KASKİ tarafından sorunsuz bir Kahramanmaraş hedefine ulaşılabilmesi amacıyla tüm ilçelerde içme suyu şebeke, kanalizasyon şebeke, içme suyu kaynak, sondaj çalışmaları, yağmur hattı çalışmaları hız kesmeden devam ederken KASKİ Genel Müdürü Mustafa Altunok çalışmaları yerlerinde incelemeye devam ediyor. 

İnceleme gezileri kapsamında Pazarcık ilçesinde devam eden Altunok Evri Mahallesinde ve Pazarcık’ta devam eden devam eden sondaj çalışmalarını yerinde inceledi. 

PAZARCIK İLÇESİNE 67 KİLOMETRE HAT ÇEKİLDİ
İnceleme sırasında açıklama yapan Altunok; Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç bizlere “Altyapıda Sorunsuz Bir Kahramanmaraş” istediği talimatını vermişti. Bu hedefe ulaşmak amacıyla tüm ilçelerde çalışmalarımızı yoğun bir şekilde devam ettiriyoruz. 

Pazarcık ilçemizde içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı olarak toplam 67 kilometre hat çektik. 5 adet sondaj kuyusu ve 3 adet depo yaptık. Pazarcık ilçemizin uzun vadede içme suyu ihtiyacını karşılayacak olan Kısık Barajı projesinin ihalesine DSİ tarafından çıkıldı. İsale hattı ile arıtma tesisinin planlaması yapılıyor. Barajın ve bağlı tesislerin yapımının tamamlanmasıyla birlikte Pazarcık ilçesinde içme suyu sorununu tamamen çözmüş olacağız,  dedi.

ATIKSU ARITMA TESİSİ FAALİYETE GEÇTİ
Altunok konuşmasının devamında; Daha temiz ve daha yaşanılabilir bir Kahramanmaraş için Pazarcık ilçesinde 12.555.656,00 TL maliyetli 11000 m3/gün kapasiteli atık su arıtma tesisinin faaliyete geçtiğini belirtti.

Editör: Haber Merkezi