Kahramanmaraş Merkez Metropol İlçe Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, Engelliler Haftası dolayısıyla Gaziler İşitme Engelliler İlkokulu ve Ortaokulu, Kahramanmaraş Bedensel Engelliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ni ziyaret etti. Ziyarette engellilerle sohbet eden Başkan Okay, engellilere yönelik yaptıkları projeleri anlattı.   

Engelli vatandaşlara kolay hizmet ulaştırmak amacıyla Dulkadiroğlu Belediyesi bünyesinde 'Engelliler Masası' oluşturduklarını ifade eden Başkan Okay, "Engelli vatandaşlarımızın sorunlarını engelliler masası yoluyla çözüme kavuşturuyoruz. Bu masanın en önemli özelliği ise burada istihdam ettiğimiz personelimizin de bir engelli olmasıdır. Bu sebeple engelli kardeşlerimiz sorunlarını daha iyi anlatabilmekte ve bizlerde onları daha iyi anlamaktayız" dedi.



İlçe merkezinde engellilere yönelik çok özel projeler yaptıklarını kaydeden Başkan Okay, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Engelli vatandaşlarımızın yaşamına kolaylık sağlayacak hizmetler yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Bunlardan en önemlileri engelli şarj istasyonları ve asansör sistemidir. Engelli vatandaşlarımızın yaya trafiğinde rahat bir şekilde ilerlemeleri için de ayrıca düzenlemeler yapmaktayız. Yine ilçemize kazandırdığımız tüm yeşil alanların engelliler tarafından aktif kullanımı için gerekli düzenlemeleri yaptık. Bu gibi çalışmalar yapmaya devam edeceğiz."



Başkan Okay, son olarak tüm engellilerin engelliler haftasını kutlayarak mesajını şu şekilde tamamladı: "Her birey potansiyel bir engellidir. Bu düşünceyi aklımızdan çıkarmamalıyız ve engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için elimizden geleni yapmalıyız. Hayatı paylaşmanın engeli yoktur."
Editör: Haber Merkezi