Kayseri yolu üzerinde bulunan Global Peyzaj bünyesinde teraryum yapımı ve eğitimi veren Esma Tanrıverdi, bu hafta sonu Kadın Girişimciler Derneğini ağırladı.

Sema Tanrıverdi, KAGİD Başkanı Kibar Özdemir ve dernek üyelerine kendi teraryumlarını yapmasında yardımcı olurken bir yandan da teraryumun ne olduğunu, bu işe nasıl başladığını anlattı.

Özellikle yapımının çocukların gelişimine büyük katkı sağladığına dikkat çeken Tanrıverdi, teraryumu şu şekilde anlattı: “Eko sistem içerisinde küçük bitki ortamları yaratmak anlamına geliyor. Yapımı günümüzde çok yaygın hale geldi.

Tararyumun ilk yapımı 1800 yıllarda dayanayor ve İngiltere’de ortaya çıkmıştır. "terra" Latince'de toprak demek. "arium" ise "aquarium", yani bildiğimiz akvaryum'dan geliyor. Yani "terrarium"; toprak akvaryum.

Bende bu işe internetten araştırmalar yaparak başladım. Her zaman görselliği olan ve bir şeyleri yeniden yaratmaya olan merakımdan dolayı teraryum çok ilgimi çekti” dedi.

Yaklaşık 2 yıldır bu işi yapan Tandırverdi, teraryumun hediyelik eşya olarak daha çok satışının yapıldığını, aynı zamanda isteyenlerin randevu alıp kendi hayalindeki teraryumunu yapabileceğini söyledi. 

Gruplar halinde gelen konukların kendi teraryumlarını yaparak, çok keyif aldıklarını stres attıklarını da sözlerine ekledi.

Sohbetin sonunda teraryumlarını bitiren kadınlar ise hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmediler. 





Editör: Haber Merkezi