Mirza, çalışmalarını Bursa’daki atölyesinde sürdürdüğünü belirterek, “Klasik resim tekniğinin kendine özgü yapısının dışında arayışlarım var. Eserlerimde statik bir yapı yok. Resim uzun soluklu bir uğraş, özgürlük ve ifade mücadelesidir” dedi.

Yağlı boya tekniği ile resim yaptığını, zaman zaman farklı malzemeler denemeyi sevdiğini anlatan Mirza, yenilikçi ve yeniliklere açık birisi olduğunu, ancak resimlerinin yine de geleneksel ekollerden beslendiğine vurgu yaptı.

Mirza, resim yapmanın kendisi için konuşmak, nefes almak ve kendisini ifade etmek anlamlarına geldiğini söyledi.

Sanatın temelde bir “biçim olgusu” olduğunu kaydeden Mirza, “Özgün bir üsluba sahibim ve bu üslubu her konuyu içselleştirip, biçim diline dönüştürüyorum. Yeniye ve değişime açık bir kişiliğim var” diye konuştu. 

Mirza’nın 29 eserinin yer aldığı sergisi Sanko Sanat Galerisi’nde, 20 Ekim’e kadar her gün 10.00 – 22.00 saatleri arasında gezilebilecek.



HASAN MİRZA
Balıkesir Manyas’ta 1967 yılında dünyaya gelen sanatçı, 1991’de Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim Bölümü Resim Ana Sanat Dalından mezun oldu. 

Yurtiçi ve yurtdışında birçok karma sergiye katılan sanatçı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın görevlendirmesi ile güzel sanatlar liselerinin; iki boyutlu sanat atölye, 9’uncu, 10’uncu, 11’inci ve 12’inci sınıf ders kitapları, müze eğitimi ders kitabı, sanat eserlerini inceleme ders kitaplarını yazdı. 

Sanatçı, 1991-2016 yılları arasında İstanbul, Bursa, İzmir ve Balıkesir’de 12 kişisel sergi açtı, değişik illerde yarışma sergilerine katıldı.
Editör: Haber Merkezi