KMTSO 39’uncu Meclis Toplantısı, Başkan Hanifi Öksüz tarafından gerçekleştirildi. İl Müftüsü Muhammet Gevher’in katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda konuşan Öksüz, önemli açıklamalarda bulundu. 

FETÖ terör örgütünün yapılanmasının okul çağından itibaren başladığını belirten Öksüz, “Devletimize düşen görev bu yapılara asla izin verilmemesi. Bu konuda gerekli tedbirlerin devletimiz tarafından alındığını görüyor ve bugün geleceğimize daha güvenli bakıyoruz. Bize düşen görev de aklımızı ve mantığımızı kullanarak inançlarımızı istismar kurbanı etmemek, amaçlarından emin olmadığımız oluşumların içerisinde yer almamaktır” şeklinde konuştu.



HATA YAPTIĞIMIZ YERİ BULMAMIZ LAZIM
“Biz nerde hata yaptık, biz bundan nasıl bir ders almalıyız” konularının tartışılması gerektiğine değinen Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Meclis Başkanı Hanifi Öksüz, “Körü körüne bir oluşumun peşinden gitmemeliyiz. İnancımızı en iyi şekilde yaşamak istiyorsak, Kuran’ı kendimize kılavuz edinip, bilmediğimiz konularda devletimizin Diyanet İşleri’ni kendimize referans almalıyız. Aynı şeyi eğitim için de söyleyebiliriz” ifadelerini kullandı. 

ÇOCUKLARIMIZIN EĞİTİMİNE ÖNEM VERMELİYİZ
Geleceğin anahtarı çocuklarımızın eğitimi çok önemli. Türkiye’de tek eğitim vardır, o da Milli Eğitim’dir. Çocuklarımızın bu çizgide eğitim almalarını sağlamalıyız” dedi.

OHAL GAYET NORMAL
Hükümetin FETÖ terör örgütü ile yaptığı mücadele kapsamında getirilen OHAL’in gayet doğal olduğunu belirten Öksüz şunları söyledi: “Hükümetimizin OHAL uygulaması  FETÖ terör örgütüne hizmet edenlerin ayıklanmasına yönelik. Yapılan mücadele de çok doğal. Bu mücadele esnasında bilgi kirliliği de olabilir. Bu işleri çok dikkatli yapmak lazım. Yani ‘kurunun yanında yaş da yanmamalı.’ Devletimizin yetkili organlarının bu ayıklamayı çok iyi yapacağına, bu örgütün Türkiye’den tamamen temizlenmesi gerektiğine inanıyorum”

15 TEMMUZDAN SONRA ÜLKEMİZİN GELECEĞİNE DAHA UMUTLA BAKABİLİYORUZ
Bu yaşananlar ülkemizde birçok şeyin değişmesine vesile oldu. Demokrasimiz ve milli irademiz için şehitler verdik. Onlara minnettarız. Kalkışmanın halkımızın gösterdiği dirayet ve direnç ile engellenmesi ülkemizin hayrına oldu. Bugün hepimiz 15 Temmuz’dan sonra ülkemizin geleceğine daha umutla bakabiliyoruz”



KUR’AN REHBER OLSUN
39’uncu Meclisin konuğu olan İl Müftüsü Muhammet Gevher’de Kuran’ın verdiği mesajlardan bahsederek şöyle konuştu: “İlk emri oku olan yaklaşık 150-200 yerde yer alan ‘Düşünmez misiniz? Akıl etmez misiniz?’ diyen bir Kuran yolcuları olan bir toplumuz. Bunu için Allahlımıza ne kadar şükür etsek azdır. Kuranı anlamazın için kolaylaştırdık. Çocuklarımızın kısa zamanda nasıl kurana geçtiğini 6232 ayeti nasıl ezberlediklerini şaşırıyor. 

Söylediklerimi canı gönülden söylüyorum 45 senelik bir görev hayatım var. Bir insanı haksız ve kanunsuz yere öldürmenin bütün insanları öldürmek gibi olduğunu söyleyen, bir insanı yaşatmanın bütün insanları yaşatmak gibi olduğunu söyleyen bir kuran terörü, olumsuzluğu, birbirinize yan bakmayı, haset etmeyi tamamen yasaklayan, bütün unsurları ile inanan ve inanmayan insanlara mutluluk bahşeder. Çünkü kurandaki ayetler öyledir.

Kuran mükemmel, harikulade, bataklığa düşmüş bir insana bile ‘Ondan ümidi kesmeyin’ diyen bir dinin mensuplarıyız. Niye bu hale geldik. Demek ki bizler din eğitiminde okulunda, kursunda bir eksiklik var. İslam dünyası, kuranın bu çalışmasına, bu düşünsel, bu insanı ve beşeri münasebetler anlamında gayretlerine bir nebze, göz açsak; arabayı Alman, Amerikan, Japon aramazdık. Bu müminlerin bir eksikliğidir. Niye? Müslümanın olduğu yerde hile yoktur, kandıramazsınız, bir malı satarken ondaki kusuru söylemek durumdasınız” 

Editör: Haber Merkezi