2016 yılında da başarılı bir şekilde faaliyetlerini devam ettiren KAMEK sadece kurs veren bir yapıya sahip olmayıp, aynı zamanda çeşitli eğitim faaliyetleri ve sosyal etkinliklerle de adından sıkça söz ettiriyor.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi ve Özel İdare İş Merkezi başta olmak üzere Afşin, Elbistan ve Türkoğlu ilçelerinde de kurslar veren KAMEK, 2015 yılında Mesleki Eğitim 527,Konservatuar 860, Sanat Eğitim 430 ve Kişisel Gelişim 710 olmak üzere 2015 yılında 2 bin 527 kişiye kurs verdi. 

Kurslarına 2016 yılında da devam eden KAMEK Ağustos 2016 itibari ile Mesleki Eğitim 1423, Konservatuar 444, Sanat Eğitimi 431 ve Kişisel Gelişim 1411 olmak üzere 3 bin 709 kişiye kurs verdi.



Kahramanmaraş halkına ücretsiz olarak verilen sanat ve meslek eğitimleri konusunda öncülük eden KAMEK, bu bağlamda iş istihdamına önemli bir referans olmasının yanı sıra, yetişmiş kalifiye elemanları kazandırmak amacıyla Necip Fazıl Kültür Merkezi, Özel İdare Kurs Merkezi ve Elbistan, Afşin ve Türkoğlu ilçelerinde binlerce öğrenciye eğitim veriyor. 

KAMEK projesinin yaygın eğitim ilkesi ile gerçekleştirilen; yetişkin, erkek, kadın, genç, yaşlı, çocuk, özürlü ve eski hükümlü, ayırt etmeksizin toplumun her kesimine ulaşarak dev bir aile olma hedefinde.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde; Yazarlık Atölyesi, Aşçı Yardımcılığı, Aşçı Çıraklığı, Ev Yemekleri Hazırlama, Resim, Ebru, Stilistlik, Çini-tezhip, Kağıt Rölyef, Ahşap Boyama, Diksiyon, Drama, Halk Oyunları, Ney, Ud, Kanun, Keman, Bağlama, Klarnet, Tasavvuf Musikisi Korosu, Sanat Müziği Korosu, Halk Müziği Korosu dallarında kursiyerlere eğitimler veriliyor.



Özel İdare Kurs Merkezi; Kuaförlük, Özel Gün ve Nikah Şekeri Hazırlama, Autocad, Bilgisayar Kullanımı, Osmanlıca, Ney, Ud ve Keman dallarında kursiyerlere kurs veriliyor.

Afşin’de; Doğalgaz İç Tesisatçılığı, Osmanlıca ve Dış Ticaret, Uygulamalı girişimcilik

Elbistan; Cnc Operatörlüğü, Autocad, Uygulamalı girişimcilik, Osmanlıca, Kuran-ı Kerim ve Dış Ticaret 

Türkoğlu; Uygulamalı girişimcilik, dallarında kurslar verildi.

KAMEK’in verdiği kursların haricinde aynı zamanda eğitime yönelik çeşitli faaliyet ve etkinlikleri de bulunuyor.

KAMEK bünyesinde gerçekleştirilen kurslar haricindeki etkinlikler ise şunlar:

* 2015 yılında 13 bin 300 öğrenciye ücretsiz YGS Deneme sınavı yapan KAMEK, bu sınavda dereceye giren 150 öğrenciyi Çanakkale Gezisine götürdü. 2016 yılında ise 15 bin öğrenciye YGS deneme sınavı, 21 bin öğrenciye TEOG deneme sınavı yaptı.

* KSÜ, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası, Elbistan Ticaret ve Sanayi Odası, Denetim Serbestlik Müdürlüğü gibi kurumlarla eğitim ve işbirliği protokolü imzalayan KAMEK, Çamlıca Sosyal Tesisleri’nde garsonlara, Havaalanı Emniyet Görevlilerine de mesleki eğitim verdi. 

* Konservatuar faaliyetleri kapsamında 12 adet konser ve müzik programı gerçekleştiren KAMEK, tiyatro faaliyetlerinde de 5 adet oyun sergiledi.

* Halk oyunları faaliyetlerinde çeşitli tarihlerde 14 adet halk oyunları gösterisi gerçekleştiren KAMEK aynı zamanda 12 adet yılsonu sergisi gerçekleştirerek kursiyerlerin yaptığı ürünleri sergiledi.

* KAMEK bünyesinde gerçekleştirilen kurslara katılan kursiyerler kurs sonunda sertifikalarını alırken aynı zamanda kendilerine iş kurma imkânı da buluyorlar.

* 2016 yılı içerisinde 750 kişiye Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi kursu verildi.


* Türkiye Aşçılar Derneği ile atölye çalışması ve konferans düzenlendi.

* Arı yetiştiricilerine Ana Arı Aşılama Eğitimi verildi.

* Mikro kredi faaliyetleri kapsamında bayanlara 250 bin TL destek sağlandı. Bayanlara, Afşin, Elbistan, Türkoğlu, Onikişubat, Dulkadiroğlu ilçelerinde meslek edindirme kurslarımızdan da öncelikli faydalandırmalar sağlandı.
Editör: Haber Merkezi