KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonu’nda düzenlenen programın açılış konuşmasını Dil ve Edebiyat Topluluğu Danışmanı Yrd. Doç. Dr. İbrahim Erşahin yaptı. Köroğlu’nun kültürümüzün önemli bir figürü olduğunu vurgulayan Erşahin, “Köroğlu Fenomeni: Bir Halk Şairi ve Hikaye Kahramanı Olarak Köroğlu” başlıklı sunumunda, Köroğlu Destanı’nın Türk kültür ve geleneğindeki önemine vurgu yaptı. Köroğlu Destanı’nın çok geniş bir coğrafyada farklı anlatımlarla kendini gösterdiğini ifade eden Erşahin, “Köroğlu tarihsel bir kimlikten çok, çok yönlü bir kültürel kimliktir” şeklinde konuştu.



“Maraş Ağzı Köroğlu” kitabı yazarı Araştırmacı Hacı Ali Özturan ise “Maraş’ta Köroğlu Kültürü ve Köroğlu Anlatımları” konulu konuşmasında, Kahramanmaraş yöresine ait Köroğlu anlatımlarına ilişkin bilgiler verdi. “Her toplumda zalimde olur mazlumda, mazlumun olduğu yerden kahramanlar çıkar” diyen Özturan, Kahramanmaraş’ta Köroğlu anlatım geleneğine ilişkin hikâyeleri dinleyicilerle paylaştı.



Program kapsamında Gaziantep’ten Köroğlu icracıları Hasan Özcan ve Şaban Kılıçoğlu, büyük Köroğlu hikayesinin çeşitli kollarından hikaye anlatımı ve türkü icrası gerçekleştirdiler. Programda ayrıca bugüne kadar Köroğlu’nun eserlerini seslendirmiş değerli ustalardan, sanatçılardan görseller eşliğinde Köroğlu türküleri yer aldı.

Koçyiğit Köroğlu Programı katılımcılara plaket takdiminin ardından toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.
Editör: Haber Merkezi