GSF Dekanlığı tarafından organize edilen gezi Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Aziz Erkan, Yrd. Doç. Dr Seher Atmaca öğretim elemanları Okt. Ali Koç, Okt. Arzu Mustafayeva, Okt. Rabia Demir, Okt. Mehmet Akif Kaplan ve Resim Bölümü öğrencilerinin katılımı ile gerçekleşti.

Güzel Sanatlar Fakültesi Resim bölümü açıldığından ilk günden bu yana Mozaik dersleri verilirken, GSF Mozaik dersi kapsamında ilk teknik geziyi Kahramanmaraş Germenicia ören yerine yaptı. Kahramanmaraş mozaiklerinin evrensel değeri hakkında farkındalık oluşturmak ve Akademik ortamda değerlendirmeye açmak hedeflenirken, bu kapsamda Güzel Sanatlar Fakültesi Mozaik Atölyesinde Germenicia Mozaiklerinin bir Röprodüksiyonu yapılması amaçlanıyor. Gezi ile mozaikleri uygulandığı alanda, yerinde orijinallerini görerek öğrencilerin ufkunun açılması ve yapılan Germenicia Röprodüksiyonlarının daha kaliteli ve estetik bir biçimde ortaya çıkmasını sağlamakta hedeflendi.



Sanatsan bir gezi olmasının yanında aynı zamanda bilimsel bir gezi olan Germenicia Gezisi kapsamında, Mozaik Dersini yürüten Okt. Mehmet Akif Kaplan Germenicia Mozaiklerinin bulunduğu Kahramanmaraş’ta yaşamış medeniyetler hakkında öğrencilere bilgiler verdi.

KSÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanlığınca gerçekleştirilen gezi, öğrencilere Germenicia mozaiklerini yerinde görme fırsatı verirken, GSF Dekanlığı tarafından Gaziantep Zeugma, Adıyaman Kommegene, Şanlıurfa Edassa ve Antakya’da bulunan Mozaik müzelerinin de ziyaret edilmesi planlanıyor.
Editör: Haber Merkezi