Tüketicinin sağlığını korumak ve tüketiciye güvenilir gıda arzının sağlanmasına yönelik İl Müdürlüğümüzce rutin olarak yapılan gıda denetim ve kontrol hizmetleri ramazan ayının başlamasıyla birlikte başta et ve et ürünleri,  süt ve süt ürünleri, tatlı ve pastacılık ürünleri, şekerleme, ekmek ve pide üretimi yapan ve bu ürünleri piyasaya arz eden işletmelerde sıklaştırılmıştır.

 Bu kapsamda İlimizde 1.056 adet denetim yapılmış, yapılan denetimlerde işletmelerin izin belgeleri, fiziki ortamları, asgari teknik ve hijyenik şartları, üretilen ürünlerin gıda mevzuatına uygunlukları kontrol edilmekte çalışanların gıda güvenliği, personel hijyeni vb. konularda dikkati çekilmiştir.

 Konu hakkında açıklama yapan İl Müdür Vekili Mustafa Bozkurt: “Yılın  diğer zamanlarında olduğu gibi Ramazan ayında da halkın sağlıklı ve güvenilir gıda tüketmelerinin sağlanması için İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüz gıda denetim ekipleri, insan sağlığını koruyucu yönde tedbirler almaya ve uygulamaya kesintisiz olarak devam edeceklerdir” dedi.

Editör: Haber Merkezi