Peygamber Efendimizin Dünyaya teşriflerinin 1442.yıl dönümü münasebetiyle her yıl düzenlenen haftanın hayırlara vesile olmasını dileyen Milletvekili Güvenç: “Peygamber Efendimiz, Kur’an-ı Kerim’de belirtildiği gibi bütün insanlığa en güzel örnek olarak gönderilmiştir. Dünya’nın birçok yerinde acıların, gözyaşı ve zulmün yaşandığı günümüzde, Peygamberimizin merhamet etmeye ve müsamaha göstermeye yönelik insanlığa sunduğu zengin mirastan yararlanmak ve sosyal yapımızda meydana gelen sorunların çözümünde bu değerleri harekete geçirmek gerekmektedir.

Bugün kanla, acıyla, zulümle ve adaletsizlikle sarsılan insanlığın içine düştüğü çıkmaz, inanıyorum ki Peygamberimizin 1400 yıl önce vazettiği barış, sevgi, merhamet ve adalet kavramlarının hakiki manada idrak ve ihyasıyla aşılacaktır.

Bu kutlu haftada Peygamberimizin aktardığı ilahi mesaja kulak vermeli, O’nun emanetine ve hatırasına sahip çıkmalı, Peygamberimiz (SAV)’in çağrısını gür bir sesle Dünya’ya duyurmalıyız.

Peygamberimizin hayatının, örnek kişiliğinin, düşünce dünyasının ve yüce dinimizin ahlak ve inanç anlayışının çeşitli etkinliklerle anlatılacağı Kutlu Doğum Haftası’nın bu yoldaki çabalara önemli katkılar sağlayacağına eminim.

Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğum günü dolayısıyla idrak edilen Kutlu Doğum Haftası’nın; ülkemizden başlayarak tüm İslam aleminde ve tüm Dünya’da şefkat, sevgi, hoşgörü, adalet ve huzur ikliminin hakim olmasına vesile olmasını dilerken, Kahramanmaraşlı hemşerilerimin, milletimizin ve tüm İslam aleminin Kutlu Doğum Haftası’nı tebrik ediyorum.”

Editör: Haber Merkezi