Onikişubat Belediyesi, yaklaşan kış mevsimi öncesinde kilit parke döşeme çalışmalarına hız verdi. Fen İşleri Müdürlüğü koordinesinde yürütülen çalışmalarda, başta kasabadan mahalle statüsüne dönüştürülen yerleşim yerleri olmak üzere birçok noktada kilit parkeler cadde ve sokaklara yerleştiriliyor.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, şu ana kadar 66 bin 330 metrekare kilit parkenin döşendiği belirterek, ilçe merkezinde ise Haydarbey, Piri Reis ve Akif İnan Mahallelerindeki çalışmalara ağırlık verildiğini kaydetti.

Mahçiçek, “Onikişubat Belediyesi olarak şu ana kadar 1 milyon metrekarenin üzerinde kilit parke ve bordür döşeme hizmetinin ihalesini yaptık. Her gün iş başı yaptırılan firmalarımız tarafından ortalama 15 bin metrekare kilit parke döşemesi yapılmaktadır. Kış mevsimi öncesinde bu çalışmalarımızda büyük ölçüde sonuca ulaşmak ve halkımızın kış boyunca ulaşımlarını daha kolay temin etmelerini amaçlıyoruz. Gayretli çalışmalarından dolayı tüm çalışanlarımıza teşekkür ediyor, tüm vatandaşlarımıza sağlıklı, huzur dolu günler diliyorum” dedi.


HEM İNSANA HEM DE DOĞAYA HİZMET

Onikişubat Belediyesi tarafından başlatılan hizmet furyasından, vatandaşlar gibi ilçede yaşayan diğer canlılarda faydalanıyor. Belediye ekipleri, Osmanlıdan günümüze kadar uzanan bir geleneği Onikuşabat’ta da başlatarak, ilçenin belirli noktalarına kuş yuvaları monte etti. Böylelikle kuşların sıcak yaz günlerinde sığınabilecekleri ve yeme-içme ihtiyaçlarını giderebilecekleri bir ortam oluşturuldu. İlçe sakinleri tarafından da beğeni toplayan bu uygulamanın ilerleyen dönemlerde de yaygınlaştırılarak devam ettirileceği bildirildi. 

Editör: Haber Merkezi