Yedikuyular Kayak Merkezi’nde Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen etkinliğe Daire Başkanı Ayşe Taşkıran Şube Müdürü Mehmet Fatih Akşam, Türkiye Görme Engelliler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Av. Doğan Nurluyol ile Ertuğrul Gazi Görme Engelliler Okulu öğrencileri ile 100 yakın görme engelli vatandaş katıldı.

Burada bir açıklama yapan Türkiye Görme Engelliler Derneği Kahramanmaraş Şube Başkanı Av. Doğan Nurluyol: “Her yıl 7-14 Ocak tarihleri arasında kutlanmakta olan Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası münasebetiyle Büyükşehir Belediyesi Engelliler Şube Müdürlüğümüz böylesine anlamlı bir etkinlik düzenledi.

Yedikuyular Kayak Merkezimizi her ne kadar göremesek te burada arkadaşlarımızın kızakla kaymaları çok mutlu etti bizleri. Böyle bir tesisin şehrimize kazandırılmasında ve bu etkinlikle bizlere imkan sunulmasından dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç Beyefendi başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra söz alan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ayşe Taşkıran: “Beyaz Baston Görme Engelliler Haftası münasebetiyle bir farkındalık oluşturmak adına görme engelli vatandaşlarımıza karda kızakla kayma ve kartopu oynama imkanı sunmak istedik. Arkadaşlarımız her ne adar göremeseler de karda kızakla kayma keyfini yaşamalarını istedik. Bundan dolayı böylesine bir etkinlik düzenledik. Ayrıca bugün 10 Ocak çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla siz gazeteci arkadaşlarımızın da gününüzü kutluyor, sağlık ve başarılar diliyorum” dedi.

Açıklamaların ardından görme engelliler refakatçiler eşliğinde kızakla kayak keyfini doyasıya yaşarken daha sonra da kartopu oynadılar.

Hayatlarında ilk defa kızakla kaydıklarını ifade eden görme engelli vatandaşlar ise böylesine anlamlı bir etkinlikten dolayı emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Editör: Haber Merkezi