Konu ile ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından iki yıl önce başlatılan ve şehir merkezinde 1.000 kişiden fazla üyesi bulunan Gönüllü İtfaiyecilik ve AKMOD (Arama-Kurtarma-Moral-Destek Ekibi) il geneline yayılıyor.

İtfaiye Daire Başkanlığı Eğitim Birimi, bu kapsamda ilk etapta, Çobanlı, Maksutlu ve Sarıçukur Mahallelerinde eğitim amaçlı toplantılar düzenledi.

29 Mayıs 2014 tarihinde çıkan ve bir evin kullanılamaz hale gelmesiyle sonuçlanan yangının meydana geldiği Maksutlu Mahallesi’nden başlatılan ve aynı zamanda geçmiş olsun ziyareti anlamı taşıyan toplantılara üç mahalleden toplam 50 kişi katıldı.

Katılımcılara, olası yangın ve doğal afetlerde doğru hareket şekli ve soğukkanlılığı korumanın ve yangına ilk 2 dakikada yapılacak müdahalenin önemi anlatıldı.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada;  bilginin, bireyi değerli ve güçlü kılmasından yola çıkarak, Gönüllü İtfaiyeci ve AKMOD teşkilatlanma çalışmasının il genelinde yıl boyunca aralıksız olarak devam edileceği belirtildi.









Editör: Haber Merkezi