Göksun Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, Göksun METEM Konferans Salonunda düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, milli mücadele ruhunun önemini anlattı.

Kahramanmaraş'ın kurtuluşunda bir kahramanlık destanı yazıldığını dile getiren Maslak, "Bu büyük mücadele ruhu çerçevesinde Kahramanmaraş’ımızın, genel olarak ülkemizin milli mücadelesi bakımından, ülkemizin kurtuluşu, bağımsızlığı, özgürlüğü noktasında, bizlere özgürlüğü, fedakârlığı, emeği ve erdem gibi kavramları aşılayan kahramanlık destanları yazan aziz şehitlerimizi rahmetle anarken, başta Arslan Bey olmak üzere kahraman gazilerimize minnetlerimi sunuyorum" şeklinde konuştu.

Konferansta, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı, Kültür Turizm ve Sosyal İşler Şube Müdürü Serdar Yakar ve Milli Mücadele Kahramanlarımızdan Arslan Bey’in oğlu Mahmut Toğuz birer konuşma yaptılar.

Tarihçi-Yazar Mustafa Yazgan da yepyeni bir İstiklal Savaşı heyecanının 97 yıl önce duyulan gibi aynı duygular içinde kutlamanın heyecanını yaşadıklarını söyledi.

Hak ile batılın daima insanlık tarihi boyunca devam ettiğini belirterek bu kapsamda kurtuluşun önemine dikkat çeken Yazgan, şunları kaydetti:

"Kainatın yaratılışında zıtların çarpışması vardır. Ölüm-kalım, varlık-yokluk, gece-gündüz gibi zıtlar çarpışarak varlık ortaya çıkıyor. Allah'a şükürler uzun bir yıl içinde çok değerli çalışmalar sonununda ve bilhassa milli irademizin sonucunda Türkiye'de bir huzur ve bu huzura bağlı olarak da bir takım maddi manevi yükselmeler kendini göstermiştir. Ancak bu yükseliş, tarihi bakımdan bir türlü bizim varlığımızı çekemeyen ve istemeyen batı dünyası tarafından daima kuşku ve tepkiyle karşılanmıştır. İşte bu gün yollarımız yapılmış, demir yolları, hava yolları insanımızın iş kapasitesinin artması, insan kaynakları üzerinden yükselen bir Türkiye'nin yapısını incelerken bunu sadece biz değil, dışımızdaki düşmanlarda izliyordu. Bu yükselişi izlerken bir takım koalisyonun içine girdiler."

Konferansa katılan gençlere "Biz burada küçük bir ilçeyiz" dememeleri gerektiğini belirten Yazgan, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kahramanmaraş'ın kalesine çekilen Ayyıldızlı bayrak gibi zafer hakkın olacaktır. Onun için araştırmacı olun, kitap okuyun, sigara ve uyuşturucu maddelerden uzak durun. Ülkemizi daha ilerilere götürmenin yollarını arayın çünkü bu gençlik gelecek yıllarda bizi yöneteceklerdir."

Konferansın sonunda Başkan Aydın ve Kaymakam Ali Hamza Pehlivan, Yazgan’a çiçek takdim etti.

Konferansta, Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı Bando Ekibinin konseri büyük ilgi gördü.




 

Editör: Haber Merkezi