Kahramanmaraş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Bekir Doğan, Kimlik Gazetesi Sahibi Mehmet Fiskeci, Özgür Haber Gazetesi Sahibi Neşe Yıldızhan, Medya Gazetesi Sahibi Halil Hınaz ile Göksun Ziraat Odasın’da bir araya gelen Başkan Selim Cüce: "Göksun ilçemiz elmanın merkezi olma konumunda. Bu yıl 40 bin ton rekorte bekliyoruz" dedi.

Göksun ilçesinde 3 adet 3 bin tonluk, bir adet 5 bin tonluk soğuk hava deposu bulunduğunu özel sektörün yapmaya devam ettiğini ancak yetersiz olduğunu ifade eden Başkan Selim Cüce: "Soğuk hava deposu önemli ancak, Elma suyu fabrikası da kurulmalı. Pazar sıkıntımız yok. Soğuk hava deposu yetersiz olduğu için ürünümüzü istediğimiz fiyatta satamıyoruz.

Göksun ilçemizde Elma, Çilek, Şeker Pancarı yetiştirilmekte ve hayvancılık yapılmakta. Odamıza kayıtlı 7 bin 500 üyemiz var, bunların sadece 2 bini aktif çiftçilik yapmaktadır" dedi.

Göksun toprakları bereketli ovasında 55 bin ton şeker pancarı üretimi ile Elbistan Şeker Fabrikasına da pancar yetirildiğini ifade eden Başkan Cüce: "İlçemiz 40 bin ton elma, 55 bin ton şeker pancarı, 15 bin baş büyük baş hayvan, 51 bin baş küçük baş hayvan, Çilek tarlaları, ile Türkiye ekonomisine katkı sağlayan bir ilçemizdir.

Son dönem de Göksun Domatesi gündeme gelmekte, biz erkenci sera, geçti sera ile Domates üretimi yapan çiftçilerimizin önünü açmak istiyoruz" diye konuştu.

TARİHİMİZE SAHİP ÇIKALIM

Başkan Cüce, tarihimize sahip çıkmak gerektiğini önemle vurgulayarak kendisini ziyarete gelen gazetecilere Milli Mücadelede önemli rol oynayan Arslan Bey’in birer fotoğrafını armağan etti.

Osmanlı döneminde Halep Emniyet Müdürü iken, Milli Mücadelede Kahramanmaraş'a gelerek şehrin kurtuluşunda büyük görev alan Arslan Bey’i tanıtmak için mücadele eden Başkan Selim Cüce, yakın tarihimizi bilmediğimizden üzülerek bahsetti ve şunları söyledi: "Sütçü İmam, Mıllış Nuri, Senem Ayşe, Kılıç Ali Bey neyse Arslan Bey de o milli mücadeleyi yöneten kişi. Ne var ki doğduğu büyüdüğü Göksun ilçemizde bile Arslan beyi tanıyan yok, burada oğlu var yaşıyor ancak bu büyük kahramanı bilen yok bizde kendi gücümüzün yettiği kadar tarihimizi tanıtmaya çalışıyoruz.”

Irak, Suriye ve İslam coğrafyasında oynanan oyunu çözmek için okumak gerektiğini, ne var ki gençliğimizin okumadığını ifade eden Selim Cücü: "Göksun sokaklarına çıkın, Arslan Beyi sorun, Sütçü İmam’ı sorun bilen kaç kişi çıkacak, biz yakın tarihimizi bilmiyoruz, dünümüzü bilmiyoruz, bugünü bilmiyoruz, çünkü okumuyoruz, bu sebeple Arslan Bey resimleri ile belki tarihimizi hatırlatırız diye mücadele ediyorum" dedi.

Onurlu tarihimize yapılan yolculuğun ardından hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi.

    

 

Editör: Haber Merkezi