Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, programda yaptığı konuşmada, “Bu programların asıl amacı sadece günü birlik yapılan, annelerimizi senede bir gün hatırlayıp günlerini tebrik etmekten ibaret olmadığını, yaşadıkları sürece onlara sahip çıkmak ve onları üzmemek ve onların yaşamını kolaylaştırmak suretiyle onların hayır duasını almayı hatırlamak ve hatırlatmaktır” dedi.

Dinimizde anne ile babanın hep birlikte anıldığına dikkat çeken Başkan Aydın, konuşmasına şunları kaydetti:

“Ayetlerde ve hadislerde ana baba hep peş peşe gelir. Ama önce hep ana gelir. Çünkü bir evladın düzgün, edepli ve ahlaklı yetişmesinde, vatanını sevmesinde ve savunmasında en çok emek sarf eden annelerdir. Anne ve babalar yaşadıkları sürece evlatlarının üzerinde kol kanat gererler. İşte bundan dolayı anne ve babalar hiç üzülmemesi gereken kişilerdir. Özellikle hayatın son deminde anne baba her zamankinden çok şefkat ve anlayış beklerken, evlâda düşen, günbegün hassaslaşan bu iki kalbe en nazik şekilde davranmak ve böylece Peygamber bedduası almamaktır. Peygamber efendimiz, bir gün sahabilerle sohbet ederken, “Burnu sürtülsün, burnu sürtülsün, burnu sürtülsün” buyurdu. “Kimin burnu sürtülsün ey Allah’ın Resûlü?” diye sorulunca; “Anne babasından birisinin ya da her ikisinin ihtiyarlığında yanlarında bulunup da, cennete girmeyi başaramayanın burnu yere sürtülsün!” buyurmuştur. O hâlde, kendi hayat telaşından anne babasını ihmal etme ya da onlara karşı yeterince hoşgörülü olamama ihtimali bulunan evlâttan asıl beklenen, anne ve babasına iyilik yapmasıdır. Bu programların asıl amacı işte bunları hatırlatmaktır. Yoksa sadece günü birlik yapılan, senede bir gün hatırlayıp günlerini tebrik etmekten ibaret değildir. Yaşadıkları sürece onlara sahip çıkmak ve onları üzmemek ve onların yaşamını kolaylaştırmak suretiyle onların hayır duasını almaktır. İnşallah rabbim hepimize anne ve babalarımızın hayır dualarını alan kullarından eylesin.”

 

Programa katılan annesinin elini öperek anneler günü kutlayan Başkan Aydın’a annesi bir sürpriz yaparak Kur’an-ı Kerim hediye etti.

 

Başkan Aydın’ın programdan ayrılmasının ardından, hanımefendiler gönüllerince eğlenerek güzel bir gece geçirdiler.

Editör: Haber Merkezi