Karayolları Elbistan Şube Müdürü Hüseyin Özdemir ve Karayolları Trafik Arazi Mühendisi Ali Rıza Şahin Yandım ile birlikte Üst Geçit yapılacak noktalarda incelmelerde bulunan Başkan Aydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, trafik yoğunluğunun fazla olduğu 5 noktaya üst geçit yapılması için çalışma başlattıklarını ve 2015 yılında 2 tanesinin hizmete gireceğini söyledi.

Bir yerleşim yerine hizmetin sadece belediye imkânları ile gelemeyeceğini ve bu nedenle devletin tüm imkânlarını Göksun’a getirmek için tüm yatırımcı kurumlarla işbirliği ve koordinasyon içinde hareket ettiklerine vurgu yapan Başkan Aydın, şunları kaydetti.

“Göksun, Tarihi ipek yolunun üzerinde Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu ile Güney ve Doğu Anadolu bölgelerini birbirine bağlayan kavşak noktada yer alan bir ilçedir. Kavşak noktada yer alan ilçemizde trafik yoğuna bağlı olarak sıkça ölümle sonuçlanan trafik kazaları meydana gelmektedir. Bu sorunun, özellikle yaya geçişlerinin yoğun olduğu noktalara üst geçit yapılması ile çözüleceğine inanıyorum. Bu konuyla ilgili hazırlamış olduğumuz talep dosyasını geçtiğimiz ay Karayolları 5. Bölge Müdürlüğüne sunmuştuk. Bu günde öncelikli olarak üst geçit yapılacak olan Elbistan Karayolu Fatih İlkokulu Kavşağı ve Kayseri Karayolu Hacımirza Kavşağında incelmelerde ve yer tespitinde bulunduk. İnşallah 2015 yılı itibari ile belirlediğimiz bu iki noktada üst geçitler kurularak halkımızın hizmetinde olacak.”

Başkan Aydın, başta Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan olmak üzere üst geçitlerin hayata geçirilmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiğini sözlerine ekledi.

Elbistan Şube Müdürü Hüseyin Özdemir ise yaptığı açıklamada, Göksun’u çevreleyen Kahramanmaraş, Elbistan ve Kayseri karayollarında bölünmüş yol çalışmalarının devam ettiğini anımsatarak, bu çalışmalara paralel olarak üst geçit çalışmalarının yapılacağını kaydetti.

Editör: Haber Merkezi