Elmanın kullanım alanını çeşitlendirerek daha farklı alanlarda kullanımını teşvik etmek amacıyla Kahramanmaraş İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ve Göksun İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce Çardak Mahallesinde bayan çiftçilerimizin yoğun talebi ve katılımıyla    ‘’ Elmadan Sirke Yapımı’’ konulu çiftçi toplantısı düzenlendi.

Toplantıda İl müdürlüğümüz personellerinden Ziraat Mühendisi İdris PAKSOY, Ev Ekonomisti Layika KAYA ve İlçe Müdürlüğü personellerinden Ziraat Mühendisi Mikail CEYHAN, Ziraat Mühendisi Süleyman BAYIR verdiği bilgilerle elma sirkesinin yapımı, elma sirkesi yapımında dikkat edilmesi gereken hususlar, elma sirkesinin faydaları, sirkenin turşu yapımındaki önemi, elma reçeli, elma kompostosu yapımı ve elmadan faydalanabileceğimiz çeşitli konular hakkında bilgiler verildi.

Göksun İlçesinde elma varlığının yüksek olması elmanın kullanım alanını daha geniş alanlara yayılmıştır. Bu amaçla elmanın kullanım alanını artıracak çeşitli toplantılarla eğitim ve yayım faaliyetleri devam edecektir.  

Editör: Haber Merkezi