Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, festivalle ilgili yaptığı açıklamada, ilçede yaklaşık 32 bin dekar alanda modern tekniklerle yetiştirilen Göksun Elmasının, ilçedeki gece ve gündüz arasındaki sıcaklık farkı nedeniyle daha canlı, daha kırmızı ve daha güzel aromaya sahip olduğunu ve bu nedenle ihracatta tercih edildiğini söyledi.

Yıllık 45 bin ton rekolteye ulaşan elma üretimi ile Göksun’un ülke genelinde elma üretimi yapan çok sayıda il ve ilçeden daha önde olduğuna işaret eden Başkan Aydın, şunları kaydetti:

“İlçemizin iklim koşulları elma yetiştiriciliğine çok uygundur. Gece-gündüz arasındaki sıcaklık farkı nedeniyle özellikle elmaya renk veren 'antesion' oluşumunda ilçemiz üstün özelliklere sahiptir. Bu sayede Göksun elması daha canlı, daha kırmızı ve daha güzel aromaya sahip oluyor. Göksun'da ihracata yönelik olarak yaklaşık 45 bin ton üretilen "Red Chief", "Starkrimson" ve "Starking" çeşidi elmalar, ihracatın yanı sıra başta İstanbul ve Ankara olmak üzere birçok büyük şehirde Göksun Elması olarak talep ediliyor.”



Göksun’da ulusal boyutta önemli bir yere sahip bir festival yapılmasının en önemli aktörlerinin üreticiler olduğunu belirten Başkan Aydın, şöyle devam etti:

“Bu gün, güzel ilçemiz Göksun’da ulusal boyutta önemli bir yere sahip bir festival yapılıyorsa, biliniz ki bu üreticilerimizin özverili çalışmaları ve emeklerinin ürünüdür. Onlar, gecelerini gündüzlerine katarak yıl boyu verdiği emeklerin sonunda, güzel ülkemizin her yerinde olduğu gibi, dünyanın çeşitli ülkelerinde, “Göksun Elması” olarak tercih edilen, manav ve marketlerde yerini alan, elmas değerinde elmalar üreterek ilçemizin tanıtılması ve ekonomisine katkı noktasında üzerine düşen görevi yerine getiriyorlar. İlçe Kaymakamlığı, Belediye Başkanlığı ve Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne düşen görev ise, elde edilen bu ürünlerin en iyi şekilde tanıtımını yapmak ve pazar oluşturmak sureti ile hem üreticilerimizin aile ekonomisine hem de ilçemizin ekonomisine katkı sağlamaktır. Bu görev bilinci ile hareket ederek bizler bu çalışmaları birlik ve beraberlik içinde yürütüyoruz.”

Göksun 4. Elma Festivalinin, başta çiftçiler olmak üzere, tüm Göksun’a hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Aydın, “Başta Göksun ve Kahramanmaraşlı hemşehrilerim olmak üzere kalbi ve gönlü Göksun için atan tüm dostları festivalimize davet ediyorum” dedi.
Editör: Haber Merkezi