Hızla modern bir ilçe olma yolunda ilerlerken, tarım arazilerinin korunmasında titizlikle çalıştıklarını ifade eden Başkan Aydın: “Göksun eşsiz doğa güzelliği ve havası ile bir cazibe merkezi haline gelecek. En büyük hedeflerimden biri Göksun’umuzu doğal yaşam merkezi haline getirmek. Çok değil bir kaç yıl içerisinde yerli ve yabancı turistlerin konaklayacağı bir ilçe olacağız” dedi.

Kimlik Gazetesi Sahibi Mehmet Fiskeci ve Medya Gazetesi Sahibi Halil Hınaz ile birlikte, bu kez de İpekyolu üzerinde bulunması, eşsiz doğası ile bilinen Göksun’da, Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın’ın makamındayız. Ama önce ilçede kısa bir tur atıyor, bazı noktaları geziyoruz. En çok da Alparslan Türkeş Parkında… anlatırken rahat, kendinden emin, özgüveni ile bilinen Başkan Aydın’dan önce referandumu değerlendirmesini istedik.   

İlçe Belediye Başkanı Aydın, bakın bize ne söyledi; "Halkımıza teşekkür ediyorum, yeni ve güçlü Türkiye için büyük destek verdiler. Yüzde 74.6 evet oyuyla, Kahramanmaraş kuzey ilçelerinde de birinci, genelinde ise dördüncü olduk. Göksun'umuz her seçimde oyunu artırarak istikrardan yana tercihini kullanmıştır. Bir sonraki seçimde de hedefimiz yüzde 80 oy oranıdır. Ülkemizin istikbali ve istikrar için bizlerde gecemizi gündüzümüze katarak halkımıza hizmet sunacağız. Bu halk, hizmetin en iyisine layıktır" dedi.

Seçim vaatlerinin arasında en önemli projelerinden birinin istihdama katkı olduğunun dile getiren başkan Aydın, bu vaadini de yerine getirerek ilçesine İstanbul'dan bir yatırımcıyı davet ederek tesis kurmuş ve hedefinde 200 kişiye iş imkânı sağlamayı hedefliyor.

En büyük hedefinin de mevcut bina arkasındaki alana modern bir hizmet binası yapabilmek. Bu nedenle çalışmaların sonuna gelinmiş.


İNSAN GÜCÜ VE DEĞERLENDİRİLMESİ

Günümüzde işsizlik ciddi sorun. Göksun bir sanayi ilçesi değil. Tarıma dayalı bir özelliği var. Ama Başkan Aydın insan gücünün önemini de bilenlerden. Bu düşünceyle bir tekstil sitesi kurmuş. İstihdama, ihracata yönelik. 

"İlçemizde istihdama yönelik en önemli kaynağımız insan gücü, biz de bu insan gücünü nasıl değerlendiririz, insanımız evine nasıl ekmek götürür, üretime nasıl katkı sağlarız, bütün bunların araştırmasını yaparak işe başladık. İstanbul'da büyük bir firma ile görüşerek ilçemize bu atölyeyi kazandırdık. Yer tahsisinde sıkıntı yaşadığımız için belediye olarak tekstil atölyesine uygun binayı da biz yapıp teslim ettik. Şu an bu atölyede 15 kişi çalışmaya başladı, hedefimiz 200 kişiyi istihdam etmek.

Aynı zamanda bu tesiste çalışacak olan vatandaşlarımıza Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla eğitim vererek kalifiye elemanlar yetişmesi için çalışacağız" ifadesini kullandı.

Seçim beyannamesinin yüzde doksanını gerçekleştiren Başkan Aydın, bundan sonraki iki yıllık görev süresinde vaatlerini tamamlayacağını söyledi. Yeni belediye hizmet binası inşaatının 15 Temmuz olaylarından dolayı aksadığını, devletin tasarruf tedbirleri içerisinde projede bir takım değişiklikler istemesinden dolayı geciktiğini belirtti. Yeni projenin hazır olduğunu ve yakın zaman da ihaleye çıkacağını, gerek mimarisi gerekse de içsel özelliği ile Göksun'un modern bir belediye hizmet binasına kavuşacağını söyledi.

TARİHİMİZİ DE YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ

Başkan Aydın, yapımı devam eden projeler hakkında bilgi verirken; "Fen işleri binamız bitmek üzere, ilçemizin en büyük ihtiyaçların biri olan kültür merkezi inşaatımızın yarısı tamamlandı bu yıl içerisinde bitirmeyi hedefliyoruz. Ulu Camii karşısında bir sosyal tesisimiz var ve bay ve bayanlara hizmet vermekte. Aynı zamanda ilçemize gelen misafirlerimizin de faydalanabileceği sosyal bir tesis. İlçemizin tarihini de yaşatmaya çalışıyoruz.

Diğer taraftan kültürümüzü de yaşatmaya çalışıyoruz. İki küçük arzuhalci dükkânımız vardı, bunları yenileyerek kültürümüzü yaşatmaya devam ediyoruz.

İlçemize yeni bir taziye evi kazandırıyoruz. 4 katlı bir binadan oluşacak olan taziye evimizin en üst katı da konuk evi olarak kullanılacak. Ve 400 öğrencimizi Çanakkale turuna göndereceğiz.

Merkezde durmaksızın asfaltlama, kilit parke ve kaldırım çalışmalarımız devam ediyor. Bunun dışında 5 tanesi eski kasabalara 1 tanesi merkezde olmak üzere 6 yeni halı saha kazandırdık. 6 tane yeni modern parklar yaptık ve bunları hizmete açtık. Ayrıca iki yeni halı sahamızın projesini ihaleye açtık. En son yaptığımız kilit parke yol ihalesi ile 60 kırsal mahallemizin 56 tanesindeki kilit parke yol yapımı tamamlanacak.

Kasabaların mahalleye dönüşmesi ile hizmetlerin artması beraberinde halkımızın beklentilerini yükseltti. Elbette ki bu beklentileri karşılamak için kentleşme yolunda çalışmalarımızı her geçen gün arttıracağız.

1 milyon liralık dev projelerimizden biride Alparslan Türkeş Mesire Alanı, bu alanda kamelyalar, yürüyüş alanları, şelaleler, etap etap halkımızın hizmetine sunuluyor. Bununla birlikte Aqua Park'ın yüzde atmışı tamamlandı. Yarı olimpik yüzme havuzu ve otel projemiz bulunmakta.

En büyük projelerimizin biride Cumhuriyet Mahallesinde ki çöp alanından oluşan çevre ve hava kirliliğinden ilçemizi kurtarmaktı. Çok şükür bu vaadimizi de gerçekleştirdik. O alanda bulunan çöplerin Beş bin tonunu taşıdık geriye kalan kısmı da rehabilite ettik ve 20 bin metre küp toprakla kapattık. 2 yıldan bu yana da ilçemizdeki katı atıklar Büyükşehir Belediyesi Katı Atık Merkezi'ne taşınmakta.”

Başkan Aydın’a bu güzel sohbeti için teşekkür ediyoruz. 

Editör: Haber Merkezi