Hizmetleriyle Göksun’un çehresini değiştiren başarılı Belediye Başkanı Hüseyin Coşkun Aydın, şimdi de ilçesine modern bir belediye hizmet binası kazandırıyor.

Makamında ziyaret ettiğimiz Başkan Aydın, yeni hizmet binasının ihalesinin yapıldığı müjdesini verdi.

Başkan Aydın, insan odaklı ihtiyaçlar doğrultusunda hizmet sunmayı önemsediklerini ve bu güne kadar vaatlerinin yüzde seksenini yerine getirdiğini ifade ederek: “Biz emanetçiyiz. Aldığımız emanetin bize yüklediği sorumlukların bilincindeyiz. Gecemizi gündüzümüze katıp “daha fazla nasıl hizmet ederiz” kaygısı içerisindeyiz” dedi.

Belediye hizmet binasının ihalesinin yapıldığını da söyleyen Başkan Aydın, Selçuklu ve Osmanlı Mimarisinin yansıyacağı bina için şu bilgileri aktardı: “Yeni bina bizim olmazsa olmazlarımızın başında geliyordu. İlçemize en az 100 yıl hizmet vereceğine inandığımız, Osmanlı ve Selçuklu mimarisini örnek alarak, toplam 7 bin 586 metrekare kapalı alana sahip, 3 kat olarak planladığımız binamızı 2015 yılında planladık aslında. İhale aşamasında iken 15 Temmuz darbe kalkışması oldu, bunu referandum takip etti. Bu süreçte kamu binalarının yapımı başbakanlık iznine tabi tutuldu. Bu süreçte projemiz Göksun şartlarına göre çok büyük bulunduğu için projeyi 5 bin metrekare olarak revize etmemiz istendi. Gerek revize yapmak, gerekse yönetim birimlerinden birim servislerine, sergi salonundan meclis ve toplantı salonuna, bekleme salonundan nikâh salonuna ve revirine kadar. Tüm sosyal ihtiyaçlara ve donatılara cevap verecek bina olacak.” dedi ve temelinin de önümüzdeki ilkbaharda atılacağı müjdesini verdi.

NURETTİN DAL; BAŞKAN AYDIN’IN BÜYÜK BAŞARISI

Meslektaşımız, Basın Yayın Müdürü Nurettin Dal, gazetenin sayfasında güzel bir yazı yazmış. “Yerel yöneticilerin, diğer bir ifadeyle belediye başkanlarının da her şeyden önce bu tüzelkişiliği ve bütçeyi yönetebilecek tecrübe ve yeterlilikte olması büyük önem arz ediyor” derken, doğru bir tespitte bulunmuş.

Ayrıca, Göksun acil çağrı hizmetleri müdürü Reşit Gürbüz de ‘Coşkun Aydın’la geleceği Aydın Göksun’ diyerek damardan girmiş, mükemmel yazı tekniği ile başkana hak ettiği değeri vermiş.

Eğitimin yaşı yok derler ki, doğrudur. Başkan Aydın, başkan seçildikten kısa süre sonra bir de yüksek lisans eğitimi almış. ‘Belediyecilikte yalın süreç iyileştirme ve belediyede uygulama’ projesi ile yüksek lisansını tamamladığını söylerken mütevazı konuşuyor.

İLK OLAN NE VARSA, AYDIN’DAN…

“Göksun’da kimsenin ayağı çamur görmeyecek!” demişti. Şimdi Göksun o hale geldi. Ve ilçede çevre sorunları da artık konuşulmaz olmuş.

Asalında başkanı ve ilçesini, yaptıklarını anlatacak o kadar çok konu var ki, sizi temin ederiz buna gazetenin sayfaları yetmeyecek. Tekstil atölyesini geçmiştik daha önce. Bu ilçede bir ilkti. Zaten Başkan Aydın da ilçede ilkleri yerine getirmekle tanınıyor.

Örneğin bir kültür merkezi, ki başkan için çok önemliydi, ki hedefi de ilçeyi hak ettiği gibi her alanda kalkındırmaktı.

Göksun’u Aydın’lık günler bekliyor!

 

Editör: Haber Merkezi