2014 yılında uygulamaya giren Büyükşehir yasası ile birlikte Göksun’da belediyeciliğin yeni bir boyut kazandığına vurgu yapan Başkan Aydın, uygulama öncesinde sadece 35 kilometre kare ve 8 mahalleden sorumlu olan Göksun Belediyesinin yeni sistemle birlikte 1940 kilometre kare gibi büyük bir coğrafyaya yayılmış, bin 300 rakımdan bin 800 rakıma kadar değişik yükseltide 68 mahalle ve 102 mezradan oluşan bir belediyeye dönüştüğüne dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyecilik anlayışına göre hareket ettiğini her fırsatta dile getiren Başkan Aydın’la, Göksun’u modern bir kent haline getirme hedefine nasıl emin adımlarla yürüdüğünü konuştuk, hayata geçirdiği projelerden bazılarını gazetemize taşıdık.

111 YILLIK İLÇENİN İLK DEFA KENDİNE AİT BELEDİYE HİZMET BİNASI PROJESİ OLDU

Göksun’un 111 yıl önce 1907 yılında Sultan Abdülhamit Han’ın iradesi ile ilçe yapıldığına işaret eden Başkan Aydın, Göksun’u tarihinde ilk defa Belediye Hizmet Binası olarak projelendirilen ve inşa edilen ve Göksun’a en az 100 yıl hizmet verebilecek proje ile tanıştırdıklarını söyledi.

Belediye Hizmet Binasının toplam 5 bin metrekare kapalı alana sahip olarak inşa edildiğini belirten Başkan Aydın, şunları kaydetti:

“1907 yılında kurulan bir ilçenin geride kalan süre içinde günümüz şartlarına uygun bir hizmet binasına sahip olmaması büyük bir eksiklikti. İçinde bulunduğumuz mevcut binamız 1970’lerde otel olarak inşa edilmiş bir bina. Dolayısıyla günümüz belediyeciliğini yapmak ve halkımıza en iyi, en kaliteli hizmeti vermek için yeterli olmayan bir bina. Bunun yanında yetersizlik nedeniyle bazı birimlerimiz ek binalarda hizmet etmekteydi. Göreve geldiğimizde hemen çalışmalarına başladığımız, Osmanlı ve Selçuklu mimarisi ile 3 kat olarak planladığımız belediye hizmet binasını 2015 yılında projelendirdik. 2018 yılı Mayıs ayında yapımına başladığımız hizmet binası inşaatımız büyük bir hızla devam ediyor. Girişleri kullanım amacına göre binanın üç cephesine dağıtılan hizmet binamız; yönetim birimlerinden birim servislerine, sergi salonlarından meclis ve toplantı salonlarına, bekleme salonlarından nikâh salonuna, revirinden engelli vatandaşlarımıza hizmet verecek olan ‘Engelsiz Hayat Ofisi’ne kadar tüm detayları içinde barındırıyor.”

İnşa aşamasının büyük oranda tamamlandığını belirten Başkan Aydın, “2018 yılı sonunda hizmete sunmayı hedeflediğimiz ve içerisinden Göksu Çayı’nın da geçtiği modern peyzaja sahip bahçesiyle de eşsiz bir güzelliğe sahip olacak belediye hizmet binasının şimdiden tüm halkımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.” Dedi.

KÜLTÜR MERKEZİ YILSONUNDA HİZMETE GİRİYOR

Hedeflerinin Göksun’u hak ettiği gibi her alanda kalkınmış bir ilçe haline getirmek olduğuna işaret eden Başkan Aydın, çalışmalarını ve projelerini de buna göre yaptığını aktardı. Bu projelerden birinin de Kültür Merkezi olduğunu dile getiren Başkan Aydın, şunları kaydetti:

“İlçemizde sinema ve tiyatro etkinlikleri başta olmak üzere eğitim, seminer ve konferans yapılabilecek bir salonumuzun olmaması büyük bir eksiklikti. Bunu ortadan kaldırmak üzere başlattığımız çalışmalar neticesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığımızın yüzde 50 hibe desteği ile 2016 yılı Haziran ayında inşasına başladığımız ve kaba inşaatı tamamlanan Kültür Merkezi inşaatımızı devam ettirerek inşallah sezon sonuna kalmadan tamamlayarak burayı da hizmete açmayı planlıyoruz. Kültür Merkezimiz, hem konferans ve eğitim hem de tiyatro ve sinema gösterimine uygun 500 kişilik amfi konferans solonu, bay-bayan hazırlık odaları, idare ofisleri, fuaye ve sergi salonu, kütüphane, internet salonu, fitness salonu, fitness salonuna özel soyunma odaları ve duş, 2 adet Atölye, 3 adet Derslik, bay-bayan ve engelli WC'leri ile 25 araçlık otoparktan oluşmaktadır.”

SOSYAL TESİS VE TAZİYE EVİ HİZMETE AÇILDI

Göksun Belediyesi 2015 yılında yapımına başladıkları 5 kat ve 1200 metrekare kapalı alana sahip olarak inşa ettiği Sosyal Tesis ve Taziye Evini geçtiğimiz günlerde düzenlediği toplu açılış töreni ile hizmete açtı.

Günümüzde sosyal tesis ve taziye evlerinin büyük bir önem kazandığına işaret eden Başkan Aydın, şunları kaydetti:

“Tepebaşı Mahallemizde, Ulu Cami yanında inşa ederek hizmete açtığımız sosyal tesis ve taziye evimiz, birinci katı erkek taziye evi, ikinci katı bayan taziye evi, üçüncü katı misafirhane ve son katı ise toplantı ve konferans salonu olarak hizmet verecek. 2014 yılından bu yana Sayın Cumhurbaşkanımızın belediyecilik anlayışıyla belediye hizmeti yapma gayreti içerisinde bu günlere geldik. Başta ilçemizin temel sorunlarını bir bir çözmek kaydıyla ilçemizde daha rahat, daha huzurlu, daha mutlu bir yaşamı temin etmek için çok ciddi çabalar sarf ettik, etmeye de devam ediyoruz. Yüz yıllık ihtiyaçları karşılayıp, projelendirip bir bir hayata geçirmek kolay olmuyor ama bize destek veren milletvekillerimiz ile bize güç veren hükümetimiz ve devletimiz var.”

BELEDİYE EK HİZMET BİNASI HİZMETE AÇILDI

Göksun Belediyesinin toplu açılış töreni ile hizmete açtığı tesislerden bir diğeri ise Ek Hizmet Binası. Belediye faaliyetlerinin büyük bir kısmının iş makinaları ve araç gereçlerle yürütüldüğüne dikkat çeken Başkan Aydın, hizmet ve yönetim anlayışının gereği olarak tüm iş makineleri ile kademe ve atölyelerin belediye hizmet binası dışında olması gerektiğine inandığını söyledi.

Bugüne kadar belediyenin tüm iş makinaları, kademe ve atölyelerinin belediye hizmet binası çevresine konuşlandırıldığını belirten Başkan Aydın, “Halkımıza daha hızlı hizmet üretmek için 2016 yılında yapımına başladığımız ek hizmet binasını iki blok, 3 kat, toplam 2600 metrekare kapalı alana sahip olarak inşa ettik. İçerisinde idari yönetim ofisleri, her türlü araç ve iş makinesi bakım onarım kademeleri, atölyeler ve araç parkı yer alıyor. Tüm donanımlara sahip hizmet binamızı, halkımıza daha hızlı ve etkili hizmet üretmek üzere hizmete açtık” dedi.

GÖKSUN’DAN AVRUPA’YA İHRACAT YAPILIYOR

Göksun Belediyesi tarafından ilçedeki işgücünü işle buluşturup istihdam oluşturmak amacıyla hayata geçirilen Tekstil Atölyesi projesi amacının ötesine geçmiş durumda. Ek hizmet binası içinde hayata geçirilen ve işletmeciye kiralanan atölyede 35 kişi istihdam ediliyor ve üretilen iç çamaşırları başta Almanya ve Hollanda olmak üzere Avrupa Birliği ülkelerine ihraç ediyor.

Kurdukları tesisle yaklaşık 200 kişinin istihdamını hedeflerinin belirten Başkan Aydın, proje hakkında şu bilgileri paylaştı:

“İlçemizde istihdama yönelik projeler olmaması nedeniyle sürekli göç veriyoruz. Belediye olarak bu konuya çözüm üretmek için başlattığımız çalışmalar neticesinde tekstil atölyesi fikri ön plana çıktı. Yeni inşa ettiğimiz Ek Hizmet Binası içinde 700 metrekare kapalı alana sahip bir atölyeyi kendi bütçemiz ile bir atölyeyi de Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) işbirliği ile yaptık. Atölyenin birini merkezi İstanbul’da bulunan bir firmaya kiraya verdik ve burada 35 kişi istihdam ediliyor ve burada üretilen iç çamaşırları başta Almanya ve Hollanda olmak üzere Avrupa Birliği ülkelerine ihraç ediyor. Tabi bu bizim için onur verici bir durum. İkinci atölyenin açılması içinde gerekli görüşmeler yapıldı. Buranında kısa süre içinde üretime başlaması için çalışmalarımız sürdürüyoruz. İnşallah her şey planlandığı gibi devam eder ve ilçemizin istihdam sorununa bir çare üretmiş oluruz.”

AQUA PARK HİZMETE AÇILDI

Göksun Belediyesinin prestij projelerinden olan ve bölge halkının dikkatlerini Göksun’a çekmeyi başaran bir tesis de Aqua Park ve oyun alanı projesi. Yenileme projesi ile ilçe ve bölge halkının hizmetine sunulan Alparslan Türkeş Mesire Alanı içinde inşa edilen Aqua Park ve Çocuk Oyun Alanı tesisi ilçe ve bölge çocuklarının hizmetine açıldı.

Başkan Aydın, çocukların ve ailelerinin büyük beğenisi kazanan proje hakkında şu bilgileri verdi:

“Halkımıza klasik belediyecilik anlayışının dışında, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın belediyecilik anlayışına göre hareket edeceğimizi her fırsatta söyledim ve söylemeye de devam ediyorum. Biz Göksun Belediyesi olarak sadece yol ve binalar yapmıyoruz. Toplumumuzun her kesimini ilgilendiren projeleri hayata geçiriyoruz. Sosyal tesisi ve taziye evi gibi, kültür merkezi gibi, tekstil atölyesi gibi, parklar gibi. Geleceğimiz teminatı olan çocuklarımız içinde başta eğitim olmak üzere çeşitli projeleri bu güne kadar hayata geçirdik. Aqua Park projemiz ise çocuklara yönelik yaptığımız önemli projelerden biridir. 270 metrekare havuz üzerine kurduğumuz Aqua Park, Gökkuşağı, Ahtapot, Yunus, Palyaço, Kurbağa Tavşan ve Yılan figürlü oyun gurupları bulunan Aqua Park’ın ile çocuk oyun gurubu inşası tamamlandı. 2018’in ilkbaharından itibaren çocuklarımızın ve gençlerimizin hizmetinde olacak, şimdiden hayırlı olsun.

PARKLAR İMAR YAPISINI DEĞİŞTİRDİ

Geçtiğimiz yıllarda toplam 16 bin 550 m2 alana sahip 7 adet yeni park yaparak hizmete sunan Göksun Belediyesi, içerisinde mini halı saha ve 14 kişi kapasiteli tren bulunun 3 bin m2 alana sahip Cumhuriyet Parkı’nı da tamamlayarak hizmete açtı.

Park ve yeşil alanların yaşam kalitesini artıran yapılar olduğuna belirten Başkan Aydın, park ve yeşil alan miktarının imar yapısını da etkileyen önemli bir faktör olduğuna dikkat çekti. Hayata geçirdikleri parklar ile ilçenin imar yapısını 33 bin kişinin yaşayabileceği bir yapıdan 77 bin kişinin yaşayabileceği bir yapıya yükselttiklerini söyledi.

Çukurova’nın Yaylası konumundaki Göksun’u bölgenin cazibe merkezi haline getirmek için kararlı olduklarını dile getiren Başkan Aydın, şunları kaydetti:

“Çevre dostu bir belediye olarak, insan ile doğa arasında bozulan ilişkiyi düzelten ve kentsel yaşam koşullarının iyileştirilmesinde önemli bir role sahip olan yeşil alanları korumak ve kentin nefes alabileceği yeşil alan miktarını artırmak için projeler üretiyoruz. Diğer yandan park ve yeşil alanlar imar yapısını da etkileyen en önemli faktörlerin başında gelmektedir. Biz ilçemizin kronik sorunlarını çözüme kavuşturup geri kalmışlığını gidermek için projeler üretirken ilçemizi geleceğe taşıyacak projeleri de zaman kaybetmeden hayata geçiriyoruz. Biz yayla özelliğimizi kaybetmeden büyük bir ilçe olacaksak bunun yolu yeşil alan miktarımızla bina yapılaşmasını dengeli olarak büyümesinden geçiyor. Göreve geldiğimiz andan itibaren bir taraftan toplam 100 bin 2 alana sahip mevcut park ve mesire alanlarımızı yenileyip günümüz şartlarına uygun hale getirirken bir taraftan da yeni parklar yaptık. Bunlardan sonuncusu geçtiğimiz hafta hizmete açtığımız Cumhuriyet Parkıdır. Toplam 3 bin m2 alana sahip Cumhuriyet Parkımız içerisinde bir adet mini halı saha ile 14 kişi kapasiteli çocuklarımıza yönelik tren bulunmaktadır. Halkımızın hizmetine sunduğumuz bu parklarımız sayesinde ilçemizin imar yapısını da değiştirdik. Yeni imar planımız ile bir taraftan imar adaletsizliği ortadan kaldırıp 2 kat olan yerleri 4 kata çıkardık. Ana arterler üzerinde yer alan yerleri ise 5 ve 6 kat olarak düzenledik. Bu sayede ilçemizin imar yapısını 33 bin kişinin yaşayabileceği bir yapıdan 77 bin kişinin yaşayabileceği bir yapıya yükselttik.”

Editör: Haber Merkezi