Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından, okul öncesi, ilk ve orta dereceli okullarda devam eden, yangın güvenliği konusunda farkındalık oluşturmaya yönelik eğitimler, yeni öğretim yılı ile beraber ivme kazandı.

Her hafta 7-8 okulun ziyaret ettiği itfaiyenin en son ziyaretçileri Gökkuşağı Anaokulu öğretmen ve öğrencileri oldu.

Büyükşehir İtfaiyesi eğitmenleri tarafından karşılanan minikler, İtfaiye hizmet binasını gezdikten sonra, konferans salonunda, yangın anında nasıl davranmaları gerektiği konusunda pratik bilgiler aldı. İtfaiyeci abiler, küçük misafirlere ayrıca evlerinde, okullarında yangına sebebiyet verecek yanlış davranışlar konusunda, görsel sunumlar eşliğinde öğütler verdi. 

Yaklaşık 1,5 saat süren ziyaretin sonunda, İtfaiye Dairesi Başkanı Cahit Küçükönder’i makamında ziyaret eden öğrenciler, öğrendikleri konular hakkında sorulan sorulara cevaplar verdiler. Küçükönder ile hatıra fotoğrafı çektiren minikler daha sonra itfaiye binasından ayrıldılar.

2018 yılında, Ekim ayına kadar, 58 bin öğrenci ve öğretmene yangın güvenliği konusunda eğitim veren Büyükşehir İtfaiyesi, bu sayıyı yıl sonunda 65 bine çıkarmayı planlıyor.

Editör: Haber Merkezi