Murathan Gökkaya, 2013 yılında kaybettiğimiz Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt Anonim Şirketi eski Genel Müdürü Hacı Duran Gökkaya’nın oğlu.

Göksun Meslek Yüksek Okulu’nda ‘Yenilenebilir Enerji’ konusunda konferans veren ardından, dost ziyaretlerinde bulunan Gökkaya’nın tıpkı babası gibi bir Kahramanmaraş sevdalısı olduğu da sohbetinden, söylemlerinden anlaşılıyor.

Yurt dışında birçok firmada önemli projelere imza atan Gökkaya, babasının vefatından sonra Türkiye’de kendi şirketinde çalışarak, ülkesine hizmet etmeyi tercih etmiş.

Kahramanmaraş’ın tanıtımını ve kalkınmasını çok önemsediğini her fırsatta vurgulayan Gökkaya, bu anlamda herkesin bulunduğu konumda faydalı olabileceğini hatırlatıyor.

Sık sık Kahramanmaraş’a gelen, memleketim için ne yapabilirim, değerlerimizi nasıl ortaya çıkarabilirim kaygısı içinde olan Gökkaya, birlikte hareket etmenin öneminin altını çiziyor.

Henüz 27 yaşında çok genç başarılı bir işadamı. Ayağı yere basan büyük projeleri, fikirleri var. Akıcı konuşması ile donanımlı bir siyasetçi imajı da çiziyordu. Sorduk; “Siyaset düşünüyor muydu?”

Cevabı ise; “Memlekete faydalı olmak için illaki siyaset yapmak gerekmiyor. Bulunduğum konumda da memleketime faydalı olabilirim. Şu an için siyaset düşüncem yok” ifadeleri oldu.

Kendisine daveti için teşekkür ediyor ve başarılar diliyoruz.

 


Editör: Haber Merkezi